Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Hulpverlening op evenementen

Geplaatst op 31 december 2021

EHBO en medische zorg op evenementen in Groningen

Eén van de kerntaken van het Rode Kruis is evenementenhulp. Het Rode Kruis heeft expertise op het gebied van evenementenhulp in Nederland. Het Rode Kruis in Groningen biedt mogelijkheden voor organisatoren van evenementen om de eerstehulpverlening uit handen te nemen. Denk hierbij aan eerstehulpverleners maar ook artsen en verpleegkundigen die de meest voorkomende letsels kunnen behandelen. Naast het leveren van hulpverleners, levert het Rode Kruis ook de benodigde materialen voor de hulpverlening.

Organiseer je een evenement op één of meerdere locaties in Nederland waarbij de hulpverlening goed geregeld moet zijn? Zodanig dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan? Wil je volledig ontzorgd worden, zodat je je met een gerust hart kunt focussen op het event? Maak dan gebruik van de diensten van het Rode Kruis.

Voordelen van evenementenhulpverlening van het Rode Kruis

  • Wij nemen graag de organisatie, afstemming en planning volledig uit handen.
  • Het Rode Kruis is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk.
  • Wij hebben jarenlange en uitgebreide ervaring.
  • Onze honderden ervaren en goed getrainde vrijwilligers en onze gestandaardiseerde aanpak staan garant voor een professionele aanpak.
  • Van sportwedstrijd tot concert, van antiekmarkt tot vliegshow: Het Rode Kruis levert maatwerk. Voor iedere situatie beschikken wij over de juiste middelen.

Organiseer je een evenement of festival?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat. Je kunt ons benaderen via het aanvraagformulier. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen, kunnen wij een zo gedetailleerd mogelijke offerte aanbieden.

Onderdeel worden van ons team?

Ben jij een EHBO’er in hart en nieren en verleen je graag hulp tijdens een evenement? Solliciteer dan naar de functie Evenementenhulpverlener – we kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Als evenementenhulpverlener bij het Rode Kruis prik je blaren tijdens een sportief evenement en weet je wat je moet doen als iemand onwel raakt en er alcohol in het spel is. Je staat klaar voor wie jou nodig heeft. Evenementenhulpverleners zijn EHBO’ers die een uitgebreide opleiding hebben gevolgd. Onderdeel van de totale opleiding tot Evenementenhulpverlener is het afronden van een training portofoon of mobilofoon.

Evenementenhulpverleners weten hoe ze optimaal kunnen communiceren met artsen en ambulancemedewerkers. Ze vullen bijvoorbeeld slachtofferregistratieformulieren (srf) in. Daarmee kan de ingeschakelde arts of ambulancemedewerker sneller zorg verlenen.

Is het iets voor jou?

Meest recente berichten

opleiding reanimatie AED

Goed Voorbereid

31 december 2021

In een noodsituatie kan iedereen de hulp van een ander gebruiken. Het Rode Kruis helpt jou en de and...

Lees meer

Contactcirkel

25 oktober 2021

Het is prettig om te weten hoe het met iemand gaat. Zeker als diegenen kwetsbaar zijn, zoa...

Lees meer