Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis Werkgebied Centraal

Leer EHBO en reanimeren met een EHBO-cursus

Rode Kruis EHBO’ers op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Werkgebied Centraal

Rode Kruis Werkgebied Centraal

Rode Kruis Groningen, werkgebied Centraal, zet zich met zo’n 150 vrijwilligers in voor verschillende activiteiten, daarbij aangestuurd door een enthousiast coördinatorenteam. In dit gebied zijn onze hulpverleners aanwezig op grote evenementen zoals het Bevrijdingsfestival en zijn we regelmatig in SPOT en MartiniPlaza. Ook organiseren we hier EHBO cursussen, voorlichtingsdagen, fondsenwervende acties en workshops.

Wie zijn de coördinatoren?

Hulpverlening Harm-Jan Fonk | hfonk@rodekruis.nl
Hulpverlening Teun Pilon | tpilon@rodekruis.nl
Hulpverlening Bea de Vries | beadevries@rodekruis.nl
Communicatie Nynke Koornstra | nkoornstra@rodekruis.nl
Goed Voorbereid Maria Ufkes | mufkes@rodekruis.nl

Contact Rode Kruis Werkgebied Centraal

Vrijwilliger worden in Werkgebied Centraal?

Bekijk alle vacatures

EHBO-cursussen volgen in Werkgebied Centraal?

Bekijk het cursusaanbod

Nieuws van Rode Kruis Werkgebied Centraal

Rode Kruiser in de Spotlights: Diana Verweij

11 september 2023

Diana Verweij (52) wilde naast haar werk graag iets voor de maatschappij doen en solliciteerde in november 2022 bij het district Groningen. Ze werd Hoofd Bevolkingszorg. Het team Bevolkingszorg is in Groningen verleent hulp aan getroffenen van een crisissituatie, bijvoorbeeld bij een ontruiming van een appartementencomplex. In haar functie houdt ze het team Bevolkingszorg bij elkaar en monitort ze het welzijn van de vrijwilligers.

Lees meer

Rode Kruiser in de Spotlights: Yang Soo Kloosterhof

13 juli 2023

Volgend jaar april is het weer tijd om te kiezen voor de Ledenraad. De Ledenraad vertegenwoordigt de districten en beslist onder andere over de strategie van het Rode Kruis. Yang Soo Kloosterhof zit namens het district Groningen in de Ledenraad. Hij was voor zijn benoeming lid van het districtsbestuur en werd drie jaar geleden gevraagd om zich kandidaat te stellen. Na een bewogen termijn, met uitdagingen op het gebied van de corona- en vluchtelingencrisis, neemt hij afscheid van de Ledenraad, en is er volgend jaar ruimte voor een nieuw lid. Opgetogen vertelt hij over wat de Ledenraad doet en wat zijn belangrijkste taken zijn.

Lees meer
Rode Kruiser in de Spotlights

Rode Kruiser in de Spotlights: Bea de Vries

8 juni 2023

Bea is in het dagelijks leven werkzaam als bestuurssecretaresse voor de Regionale Loodsencorporatie. Daarnaast is ze actief bij het Rode Kruis als Coördinator Hulpverlening bij Locatie Centraal Groningen. De maritieme sector is een mannenwereld, en haar werk soms solitair. Het sociaal en maatschappelijk actief zijn bij het Rode Kruis houdt haar in balans.

Lees meer
rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doen we in Werkgebied Centraal

Dit doet het Rode Kruis in Werkgebied Centraal

rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Werkgebied Centraal

Evenementen en cursusdata van Rode Kruis Werkgebied Centraal

Geen evenementen gevonden.
rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger bij Rode Kruis Werkgebied Centraal

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures van Rode Kruis Werkgebied Centraal

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus bij Rode Kruis Werkgebied Centraal

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Rode Kruis Werkgebied Centraal organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen