Haaglanden
Word vrijwilliger Doneer

Cursus reanimatie

Geplaatst op 05 juni 2023

Tijdens de collecteweek van 2022 zijn collectanten in actie gekomen om geld op te halen voor het Rode Kruis locatie Zoetermeer-Pijnacker-Nootdorp.

Als locatie hebben wij in Zoetermeer besloten deze opbrengsten aan te wenden voor cursussen reanimatie en AED. Meer inwoners van Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp kunnen een hartritmestoornis overleven als er snel en adequaat eerste hulp wordt verleend.

Wachtlijst

Dit jaar hebben we vijf cursussen reanimatie en AED in de planning gezet. De aanmeldingen liepen als een tierelier. Binnen een mum van tijd waren de cursussen volledig volgeboekt en zijn we zelfs overgegaan naar het plaatsen van aanmeldingen op de wachtlijst.

Inmiddels zijn de eerste twee cursussen met succes afgerond. Door instructeur Tamara werden de cursisten vakkundig door de theorie en praktijk heen geleid en zijn ze klaar om te kunnen helpen bij een hartritmestoornis op het moment dat dat nodig is.

Leren reanimeren Rode Kruis Haaglanden
Cursus reanimeren op een van de locaties in Rode Kruis Haaglanden

Leren reanimeren

Je kunt bij Rode Kruis Haaglanden op meerdere plaatsen terecht voor een reanimatiecursus. Leer bijvoorbeeld in 4 uur reanimeren.

  • Cursus Reanimatie & AED: oefen reanimatievaardigheden en het gebruik van een AED. Deze cursus bestaat uit een online deel van 2 uur, gevolgd door een praktijkochtend van 2 uur.
  • Cursus EHBO aan baby’s en kinderen: de populairste cursus voor ouders, grootouders en medewerkers van de kinderopvang. Deze cursus bestaat uit een online deel van 4 uur, gevolgd door een praktijkochtend van 4 uur.
  • Cursus Uitgebreide EHBO: meest complete cursus waarin je alle EHBO-vaardigheden bij de meest uiteenlopende letsels leert. Deze cursus bestaat uit een online deel van 14 uur, gevolgd door een praktijkdag van 6 uur.


Bekijk ons volledige aanbod in de Rode Kruis webshop.

Meest recente berichten

Vrijwilligers gezocht Rode Kruis Haaglanden

Vrijwilligheid

21 april 2024

De zeven grondbeginselen van het Rode Kruis Overal ter wereld handelt het Rode Kruis volgens dezelfd...

Lees meer