Haaglanden
Word vrijwilliger Doneer

Fotograaf Jan Goudriaan loopt mee op vaccinatielocatie

Geplaatst op 21 november 2021

Jan Goudriaan, Rode Kruis-vrijwilliger, liep mee als fotograaf op een van de vaccinatielocaties van het Rode Kruis Haaglanden. Jan heeft Rode Kruisers in beeld gebracht die als EHBO-er ondersteuning bieden op deze vaccinatielocatie aan de Sportlaan, Den Haag.

Het was druk op de vaccinatielocatie, een ieder was welkom. Het was gelukkig ontzettend mooi weer. Jan vroeg diverse mensen of hij foto’s mocht maken, om te laten zien aan anderen wat Rode Kruis-vrijwilligers in tijden van corona nu eigenlijk doen.

Een meisje, genaamd Celine, vond de vaccinatie erg spannend door haar prikangst. Gelukkig konden Rode Kruis-vrijwilligers haar gerust stellen alsmede het kundige vaccinatiepersoneel van de GGD. Ook ontmoette Jan een stoere jongen die met zijn vriendje mee kwam om hem bij te staan tijdens zijn vaccinatie. De derde persoon die een vaccinatie kwam regelen was dhr. Mati. Gelukkig ontstonden er geen allergische reacties of andere vervelende bijwerkingen.

Celine de Groot en Freek Jacobs

Fotograaf Jan Goudriaan
NB Deze foto’s zijn genomen voordat de coronaregels werden aangescherpt.


Rode Kruis-vrijwilligers Freek Jacobs en Jos van der Wiel hadden ochtenddienst. Zij stonden alle mensen die een vaccinatie kregen bij. Standby, paraat voor als er iets zou gebeuren direct na de vaccinatie. Heel fijn dat zij er waren.

’s Middags liep Jan zelf een middagdienst met Karen als EHBO-ondersteuner op de locatie. Geen gekke dingen tijdens de middagdienst, wel veel vragen van mensen kunnen beantwoorden en hen gerust kunnen stellen. Goed bezig Rode Kruisers, veel dank!

Karen Basu in actie

Karen Basu

Meest recente berichten

Vrijwilligers gezocht Rode Kruis Haaglanden

Vrijwilligheid

21 april 2024

De zeven grondbeginselen van het Rode Kruis Overal ter wereld handelt het Rode Kruis volgens dezelfd...

Lees meer