Haaglanden
Word vrijwilliger Doneer

Informatiebijeenkomst nieuwe Rode Kruis-vrijwilligers

Geplaatst op 07 februari 2022

Ein-de-lijk: reuring op de Rode Kruis-locatie Den Haag Rijswijk Wassenaar! Voor een beperkt, van tevoren geregistreerd gezelschap is door Rode Kruis-collega’s tweemaal een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Er is een aantal vrijwilligers die tijdens COVID-19 namens het Rode Kruis hulp hebben verleend tijdens zogeheten corona-inzetten. Het gaat om uiteenlopende Rode Kruis-inzetten, van voedselhulp tot EHBO op de vaccinatielocaties, ondersteuning bij de entrees van ziekenhuizen tot soep rondbrengen bij eenzame ouderen.

Informatiebijeenkomst vrijwilligers


Om deze groep vrijwilligers uit te nodigen tot Rode Kruis-inzetten ook na corona, is een tweetal bijeenkomsten georganiseerd namens het Rode Kruis district Haaglanden. Er werd onderling kennis gemaakt en veel vragen zijn beantwoord, zoals wat doet een Rode Kruis-vrijwilliger als er geen coronamaatregelen van kracht zijn? Wat is evenementenhulp precies, wat kan je betekenen als vrijwilliger in het communicatieteam en hoe is het om gastlessen ‘112 bellen op basisscholen’ te verzorgen?

De reacties van de vrijwilligers waren positief en een groot deel van de genodigden sluit zich aan om langere tijd vrijwilligerswerk te blijven doen namens het Rode Kruis in Haaglanden. Hartstikke fijn en graag tot ziens bij het Rode Kruis!

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen namens het Rode Kruis district Haaglanden? Meld je gauw aan: districthaaglanden@rodekruis.nl.

Meest recente berichten