Haaglanden
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis Haaglanden gaat samenwerken met de politie bij zoekacties naar vermiste personen

Geplaatst op 01 mei 2024

De politie wordt met enige regelmaat geconfronteerd met vermiste personen. Daar is de politie natuurlijk op voorbereid en de meeste vermissingen worden gelukkig snel opgelost. Maar in sommige gevallen is het zó urgent dat er direct mensen de straat op moeten om daadwerkelijk te gaan zoeken.

Bijvoorbeeld bij vermissing van kleine kinderen of wanner er een acute dreiging is voor iemands gezondheid. Deze ‘urgente zoekacties’ komen maar een enkele keer per jaar voor en als ze voorkomen vergt dat inzet van bijzonder veel menskracht en is snelle actie gewenst.

De politie kan de hulp van burgers goed gebruiken bij het zoeken naar urgente vermissingen. Daarom gaat de politie het Ready2Help netwerk van het Rode Kruis landelijk inzetten bij het zoeken naar vermiste personen.

Om de samenwerking in goede banen te laten verlopen zal het Rode Kruis Haaglanden in samenwerking met de Politie-eenheid Den Haag een aantal instructieavonden organiseren.

Aanmelden

Zou jij je graag inzetten voor het Rode Kruis, maar heb je niet elke week tijd voor vrijwilligerswerk? Meld je aan voor Ready2Help, het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis. Je wordt dan opgeroepen wanneer we extra handen nodig hebben, en je kunt zelf aangeven of het uitkomt.

Meest recente berichten

Vrijwilligers gezocht Rode Kruis Haaglanden

Vrijwilligheid

21 april 2024

De zeven grondbeginselen van het Rode Kruis Overal ter wereld handelt het Rode Kruis volgens dezelfd...

Lees meer