Haaglanden
Word vrijwilliger Doneer

Een succesvolle Rode Kruis Week in Delft!

Geplaatst op 09 juni 2023

Collecteweek nieuwe stijl: Studentendesk Delft zet haar beste beentje voor in de Rode Kruis Week 2023.

De Rode Kruis Week-commissie van Studentendesk Delft heeft een heel programma samengesteld met als doel het Rode Kruis bij de Delftse studentenpopulatie onder de aandacht te brengen, en natuurlijk ook om donaties op te halen. Tot vorig jaar was de jaarlijkse collecteweek voor het Rode Kruis ook altijd in juni.

Een week vol acties

Namens het gehele Rode Kruis Week-bestuur neemt Isabelle je mee door deze week.

Winnen bij de Rode Kruis Week 5 t/m 9 juni 2023

Maandag:

De eerste avond begon met een Jeu de Boules competitie bij Mooie Boules in Delft. Ze zijn zo vrijgevig geweest op de avond waarop ze normaal dicht zijn speciaal voor ons open te gaan. En het volledige entreebedrag mochten wij houden. Met zo’n veertig aanmeldingen was lekker gezellig, maar niet te druk. De competitie was laagdrempelig en na drie rondes hadden we een winnend team. De prijs was een duoticket om gratis naar filmhuis Lumen in Delft te gaan (foto). Een leuk begin van de week!

Openluchtbioscoop

Dinsdag:

We organiseerden deze avond een openluchtbioscoop bij Vakwerkhuis. Ook zij zijn heel lief langer open gebleven voor ons. Het was heerlijk weer en toen de zon onder ging en het afkoelde, had iedereen een trui of dekentje meegenomen. Naar deze activiteit kwamen niet alleen studenten, dus dat was ook leuk om te zien. We keken naar een lekker gezellige film: Mamma Mia.

Pasta-actie

Woensdag:

Vandaag stonden er twee activiteiten op de planning. De verkoop van het Il Tartufo pastapakket was een groot succes. We hebben veel blije mensen gezien die niet konden wachten om het lekker met hun huis of vriendengroep te gaan koken. Zelf hebben we met de commissie dit ook gedaan en het was echt super gezellig. Daarnaast hielden we woensdag met de hulp van onze Awareness Commissie een krattenactie, waarbij we langs studentenhuizen zijn gegaan met de Rode Kruis-bus. Er werden veel kratten gedoneerd en het statiegeld gaat uiteindelijk naar het Rode Kruis.

Maak je hard voor het Rode Kruis

Donderdag:

Deze dag hadden we een iets kleinere activiteit. We gingen voor de Universiteitsbibliotheek op de campus van de TU Delft staan met gratis ijsjes en condooms om de Rode Kruis Studentendesk te promoten. Zo hebben we mensen kunnen bereiken die nog niet van ons bestaan af wisten, dus dat was heel leuk.

Winactie en weekoverzicht

Vrijdag:

De week sluiten we af met een winactie via onze Instagram, waarbij we een Bucket Hat, oorbellen en nog twee duotickets voor het filmhuis weggaven. Tof om ook online een actie te kunnen organiseren!

Bedankt

We zijn super blij dat er zoveel mensen naar onze acties zijn gekomen, dus dat was wel echt leuk. Sowieso een hele geslaagde week!

Lees meer over de Rode Kruis Studentendesk Delft.

Meest recente berichten

Vrijwilligers gezocht Rode Kruis Haaglanden

Vrijwilligheid

21 april 2024

De zeven grondbeginselen van het Rode Kruis Overal ter wereld handelt het Rode Kruis volgens dezelfd...

Lees meer