Haaglanden
Word vrijwilliger Doneer

Thom: “Vrijwilligerswerk doen bij het Rode Kruis is alsof je jezelf aansluit bij een sportvereniging”

Geplaatst op 11 juli 2024

Vijftien jaar geleden maakte Thom voor het eerst een EHBO-incident mee. Dit wekte zijn interesse voor eerstehulpverlening. Na jarenlang BHV-trainingen te hebben gevolgd, werd hij in 2018 door een kennis geattendeerd op een vrijwilligersvacature bij het Rode Kruis. “Ik was net twee jaar gestopt met werken toen ik in contact kwam met het Rode Kruis. Ik begon aan een opleiding EHBO-instructeur en zo is het balletje gaan rollen”.

Inmiddels is Thom onmisbaar geworden in onze organisatie en is hij voor veel van ons een bekend gezicht. ”Ik ben begonnen met het geven van EHBO- en reanimatietrainingen op onze locatie in Wassenaar. Halverwege 2019 kwam er vanuit Den Haag de vraag naar EHBO-instructeurs. Die kans greep ik meteen en zodoende kon ik de zaterdag na mijn gesprek direct aan de slag”. Inmiddels is Thom ook praktijkopleider evenementenhulpverlening, coördinator en basis eerstehulpverlener evenementen.

Het enthousiasme van Thom en zijn passie voor hulpverlening straalt van hem af: ”Vrijwilliger zijn bij het Rode Kruis is alsof je jezelf aansluit bij een sportvereniging. Je wilt graag de sport uitoefenen en erin uitblinken, maar daar horen ook dagen trainen en inzet voor de vereniging bij. Ik geniet vooral van het gevoel van saamhorigheid wat hierdoor aanwezig is”.

”Als tip voor nieuwe vrijwilligers wil ik meegeven dat vrijwilligerswerk echt een bepaalde inzet van je verwacht. Je kan simpelweg niet zonder training op een evenement gaan staan als hulpverlener. Maar wanneer je er tijd en energie in steekt, dan krijg je daar ook zoveel mooie dingen voor terug. Het is het zeker waard!”.

Meest recente berichten

Vrijwilligers gezocht Rode Kruis Haaglanden

Vrijwilligheid

21 april 2024

De zeven grondbeginselen van het Rode Kruis Overal ter wereld handelt het Rode Kruis volgens dezelfd...

Lees meer