Hollands Midden
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilligers van het Rode Kruis in Hollands Midden staan klaar om te helpen als dat nodig is. Je komt ons tegen bij grote evenementen waar we paraat staan om EHBO te verlenen. Je ziet ons hulp verlenen aan mensen in nood; met vragen rond voedsel, onderdak, het versterken van individuen en voorkomen van nood. Ook leveren we acute noodhulp. Een team van vrijwilligers staat dag en nacht klaar om gemeenten en de ambulancedienst hierin te ondersteunen. Ook geven we cursussen, trainingen en educatie. Door zoveel mogelijk mensen te leren wat zij moeten doen in geval van nood, stimuleren we zelfredzaamheid en zorgen we dat ook jij thuis kunt helpen wanneer het nodig is.

Weten wat jij moet doen? Installeer dan de EHBO-app en meld je aan bij je lokale Rode Kruis voor het volgen van een cursus of training. Wij helpen kwetsbare mensen met bevorderen van zelfredzaamheid, zodat zij zich sterker en veiliger voelen. En we willen respect en hulpbereidheid bevorderen zodat in tijden van nood niemand er alleen voor staat.

Wilt u EHBO ondersteuning bij uw evenement?

Wie in Nederland direct hulp nodig heeft, kan rekenen op het Rode Kruis. Duizenden vrijwilligers staan dag en nacht paraat. We helpen bij het evacueren van slachtoffers, bieden medische ondersteuning en doen er alles aan om kwetsbare mensen beter voor te bereiden op noodsituaties.