Hollands Midden
Word vrijwilliger Doneer

Mooie demonstraties op de Veiligheidsdag in Krimpen aan de Lek

Geplaatst op 19 juni 2023

Het brandweerkorps in Krimpen aan de Lek bestaat dit jaar 300 jaar. Om dat te vieren werd afgelopen zaterdag 17 juni een Veiligheidsdag georganiseerd op het terrein van de ijsclub Thialf in Krimpen. Hierbij lieten allerlei hulpdiensten hun werk zien aan het publiek en natuurlijk was ook het Rode Kruis van de partij! Bezoekers konden onze voertuigen bekijken, oefenen met reanimatie en andere EHBO-onderdelen en ons het hemd van het lijf vragen over onze hulpverlening.

In colonne naar de Veiligheidsdag

De Rode Kruis delegatie bestond uit twee leden van het Noodhulpteam Hollands Midden, twee Noodhulpteam-Plus leden uit Rotterdam en een vrijwilliger van locatie Gouda. Voorafgaand aan het evenement voegden de Rode Kruis voertuigen zich bij de Regionale Ambulancevoorziening (RAV), om samen in colonne naar Krimpen aan de Lek te rijden. Het konvooi bestond uit voertuigen van de noodhulpteams, een Geneeskundig Grootschalig Bijstand (GGB)-voertuig, een ambulance en een personenauto.

Zelf oefenen

Op het terrein van de Veiligheidsdag sloot het konvooi zich aan bij de voertuigen van andere hulpdiensten: de ambulance en Mobile Intensive Care Unit (MICU) van Ambulance Rotterdam-Rijnmond (ARR) en de boot en jeep van Star of Life. Samen met de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) werd de herkenbare witte Rode Kruis tent opgebouwd.

Bij de tent konden mensen volop zelf oefenen met EHBO. Jong en oud stortte zich op reanimatieoefeningen en het aanleggen van verband. Ook konden onze vrijwilligers veel informatie delen over de rol van het Rode Kruis bij grote incidenten.

Aan de organisatie en andere hulpdiensten: veel dank voor de supergoed georganiseerde dag en prettige samenwerking!

Wil jij ook ontdekken wat het Rode Kruis allemaal doet? Check onze agenda voor aanstaande evenementen!

Meest recente berichten