Hollands Midden
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis actief bij de Leiden Marathon

Geplaatst op 12 mei 2024

Afgelopen zondag was de Leiden Marathon. Een groot en mooi sportevenement waar het Rode Kruis met zo’n 120 vrijwilligers actief was.

Bij de Leiden Marathon zorgt het Rode Kruis voor Eerste Hulp aan zowel de lopers van de marathon als de omstanders die aanmoedigen. We werken daarin samen met het Witte Kruis die de medische zorg verleent.

Langs de gehele route had het Rode Kruis diverse posten vanwaaruit deze hulp werd verleend. Daarnaast zijn er bike-teams actief die met de lopers meefietsen en Eerste Hulp kunnen verlenen wanneer dat nodig is. Voor deze vorm van hulpverlening zijn onze vrijwilligers getraind en oefenen ze regelmatig. Zo krijgen ze extra training in het behandelen van hitteletsels, sportletsels en dergelijken. Iets wat goed van pas kwam tijdens deze editie van de marathon. Op de achtergrond waren ook logistieke vrijwilligers en de verbindingsdienst actief om te ondersteunen waar het nodig was.

Door het warme weer waren er veel mensen die hulp nodig hadden. Daarin heeft het Rode Kruis nauw samengewerkt met de organisatie van de Leiden Marathon, het Witte Kruis, de ambulancedienst en andere hulpdiensten. Ook hebben we extra op kunnen schalen met vrijwilligers van het Noodhulpteam die kwamen helpen en materialen die nodig waren. Het Rode Kruis is flexibel en voorbereid op dit soort situaties. 

Meest recente berichten