Hollands Midden
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis collecte brengt ruim 7.000 euro op in Bodegraven-Reeuwijk

Geplaatst op 30 juli 2021

De Rode Kruis collecte heeft dit jaar in Bodegraven-Reeuwijk €7.406,58 opgeleverd. Dit bedrag is tijdens de collecteweek in juni ingezameld door de collectanten van de huis-aan-huis collecte en door digitale donaties.

Tijdens de jaarlijkse collecteweek van het Rode Kruis kwamen vele vrijwilligers in actie om geld op te halen voor de lokale afdeling. Een grote groep collectanten ging met de collectebus langs de deuren in Bodegraven-Reeuwijk, en uit de resultaten blijkt dat een gift in de collectebus nog altijd een populaire manier van doneren is. Alleen al door contante donaties in de collectebussen is er ruim 5.000 euro opgehaald. De rest van de donaties is digitaal binnengekomen via de Tikkie QR-code en door middel van digitale collectebussen die verspreid werden via social media.

De opbrengst van de collecte in Bodegraven-Reeuwijk komt volledig ten goede aan het werk van de lokale Rode Kruis afdeling. De jaarlijkse collecte is een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale afdeling, omdat hiermee het organiseren van EHBO- en reanimatiecursussen mogelijk wordt gemaakt. Daarnaast wordt de opbrengst gebruikt voor de aanschaf en onderhoud van oefenmaterialen en hulpverleningsmaterialen van het Rode Kruis in Bodegraven-Reeuwijk.

Naast de evenementenhulp en het organiseren van cursussen is het Rode Kruis ook actief in de noodhulp in Nederland. Zo hebben de vrijwilligers zich afgelopen 1,5 jaar keihard ingezet in de hulpverlening rondom COVID-19 en recent is het Rode Kruis nog ingezet tijdens de watersnood in Limburg.

Meest recente berichten