Hollands Midden
Word vrijwilliger Doneer

Noodhulpteams en bevolkingszorg

Geplaatst op 23 december 2021

Noodhulpteams en bevolkingszorg in Hollands-Midden

Je moet er niet aan denken, maar ook in Hollands-Midden kan het noodlot toeslaan. Als je iets overkomt, dan staan de vrijwilligers van het Rode Kruis voor je klaar. De Rode Kruis-vrijwilligers die lid zijn van een noodhulpteam komen onmiddellijk in actie bij een ramp, ongeluk of aanslag. Met zwaailicht en sirene gaan ze naar de plek des onheils en helpen ze lichtgewonde slachtoffers. Zo ondersteunen ze de overige hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer.

Intensieve training

Leden van de noodhulpteams in Hollands-Midden worden intensief getraind en krijgen elk jaar een nascholing. Om hun kennis van het werken met lichtgewonden up-to-date te houden, werken ze allemaal minimaal vier keer per jaar als EHBO’er bij grote evenementen. Daarnaast zijn er regelmatig grote oefeningen waarbij levensecht een bepaald rampscenario wordt nagespeeld. Dit gebeurt vaak in samenwerking met andere hulpdiensten, zodat iedereen precies weet wat ie moet doen als er zich een ramp voordoet.

Houdt de nood langer aan?

De Bevolkingszorg wordt ingezet door de autoriteiten als mensen plotseling hun huis uit moeten of als ze gestrand zijn. Denk aan een grote brand waarbij een woonzorgcomplex ontruimd wordt of als de treinen niet rijden. Onze vrijwilligers van de Bevolkingszorg vangen de gestrande reizigers of evacués op en zorgen voor warmte, eten en drinken. Uiteraard bieden ze ook een luisterend oor.

Vrijwilliger worden binnen de noodhulp in Hollands-Midden?

Bekijk de openstaande vacatures of neem contact op met één van onze hoofden via noodhulp.hm@rodekruis.nl. Rudolf, Werner of Arian neemt dan contact met je op.

Meest recente berichten