Hollands Midden
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis afdeling Gouda e.o.

Leer EHBO en reanimeren met een EHBO-cursus

Rode Kruis EHBO’ers op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Gouda e.o.

Rode Kruis Gouda e.o.

In de regio Gouda, Krimpenerwaard, Zuidplas en Waddinxveen staan honderden vrijwilligers klaar om mensen te helpen als het nodig is. We verlenen noodhulp, direct en onvoorwaardelijk, zodat het leed voor mensen in een noodsituatie beperkt blijft. Daarnaast bereiden we mensen voor op een noodsituatie, zodat zij zichzelf kunnen redden en oog hebben voor anderen in nood.

Wie we zijn

De Goudse afdeling van het Nederlandse Rode Kruis is opgericht op 28 juli 1870 en is daarmee één van de oudste afdelingen van Nederland. De dagelijkse leiding is in handen van een onbezoldigd bestuur en een team van coördinatoren, ondersteund door één parttime beroepskracht. In totaal zijn er ongeveer 160 vrijwilligers actief voor de Rode Kruis Gouda en omstreken. Tijdens de jaarlijkse collecteweek komen daar nog tientallen collectanten bij. Rode Kruis Gouda en omstreken maakt deel uit van het district Hollands Midden en werkt daarin samen met de afdelingen Alphen aan de Rijn, Bodegraven, Duin- en Bollenstreek, Leiden, Katwijk en Krimpenerwaard.

Contact Rode Kruis Gouda e.o.

Vrijwilliger worden in Gouda e.o.?

Bekijk alle vacatures

EHBO-cursussen volgen in Gouda e.o.?

Bekijk het cursusaanbod

Nieuws van Rode Kruis afdeling Gouda e.o.

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doen we in Gouda e.o.

In de Goudse regio zetten vele vrijwilligers en een aantal beroepskrachten zich dagelijks in voor buurtgenoten in nood. Hoe wij dat doen? Door voorlichting te geven over risicosituaties, het aanleren van vaardigheden om goed te kunnen handelen tijdens een noodsituatie en door het helpen bij opbouwen van een netwerk, zodat mensen in een noodsituatie niet alleen komen te staan. We zijn dus niet alleen als eerste ter plaatse wanneer het fout gaat, maar helpen zo ook om ongelukken te voorkomen.

Dit doet het Rode Kruis in Gouda e.o.

voorlichter Educatie

Haal het Rode Kruis in de klas

Het Rode Kruis Hollands-Midden verzorgt gastlessen en voorlichtingen op scholen. We behandelen diverse thema’s zoals eerste hulp, hulpbereidheid, noodhulp, natuurrampen, maar ook oorlogen en bijbehorende regels.

Lees meer
rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Gouda e.o.

Evenementen en cursusdata van Rode Kruis Gouda e.o.

Geen evenementen gevonden.
rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger bij Rode Kruis Gouda e.o.

Het Rode Kruis zou nergens zijn zonder de hulp van onze vrijwilligers. Voor de hulpverlening en bemanning van EHBO-posten op evenementen hebben wij veel vrijwilligers nodig. Ook zijn we op zoek naar coördinatoren, acitviteitenbegeleiders, instructeurs zelfredzaamheid en chauffeurs. Iets voor jou? Meld je dan gauw aan via de onderstaande knop!

Vacatures van Rode Kruis Gouda e.o.

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus bij Rode Kruis Gouda e.o.

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Rode Kruis Gouda e.o. organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen