Conflict in Syrië

In Syrië zijn ruim 13 miljoen mensen afhankelijk van humanitaire hulp na zeven jaar conflict. Miljoenen mensen zijn op de vlucht in Syrië en daarbuiten. De achterblijvers proberen te overleven met weinig voedsel, een gebrek aan schoon drinkwater en nauwelijks toegang tot elektriciteit.

In zeven jaar zijn 500.000 mensen omgekomen en raakten meer dan 1,5 miljoen mensen gewond. Ook de gezondheidszorg in Syrië heeft het zwaar te verduren. Minder dan de helft van de gezondheidscentra en ziekenhuizen is nog volledig functioneel. Lees hier meer over onze hulpverlening.

Aardbevingen en tsunami op Sulawesi

Het Indonesische eiland Sulawesi is getroffen door twee aardbevingen en een tsunami.  Direct na de ramp deelde het Indonesische Rode Kruis noodhulpgoederen uit zoals dekzeilen, medicijnen en schoon drinkwater.

De hulporganisaties achter Giro555 starten de Nationale Actie ‘Nederland helpt Sulawesi’. Ruim 15,6 miljoen euro komt binnen op Giro555. 

Voorbereiding op rampen

Natuurrampen zijn niet altijd te voorkomen. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat natuurgeweld geen ramp wordt en de impact zo veel mogelijk beperken. Een slimme investering om de ramp te voorkomen bespaart niet alleen geld, maar vooral ook levens.

Alle projecten van het Nederlandse Rode Kruis zien?

Jij en honderdduizenden anderen maken ons werk mogelijk. Als structurele donateur of doordat je incidenteel een campagne steunt. Daarom is het voor ons belangrijk om duidelijk en helder te zijn over ons werk in het buitenland. Over projecten die goed gaan, maar ook over projecten die niet gaan zoals we het zouden willen.

Hieronder kun je alle projecten vinden waar het Nederlandse Rode Kruis zich voor inzet. Deze zijn weergegeven in het Engels. De extra toegelichte projecten kun je lezen in het Nederlands.

Hulp wereldwijd

Open Data – IATI

In OpenData staan alle lopende projecten van het Rode Kruis. Wij werken maandelijks aan uitbreiding van deze informatie.  Hiervoor gebruiken wij de International Aid Transparency Initiative (IATI) standaard. Informatie over deze standaard is te vinden op de IATI-website: http://iatistandard.org.

Ons open informatie beleid geeft aan welke informatie te vinden is in de open data publicatie (xml) en hoe deze te interpreteren.

X
- Enter Your Location -
- or -
×