Drie minuten bellen naar familie
€ 5,-

Hulp wereldwijd

Familie kwijt tijdens een conflict, ramp of migratie

Je familie kwijt zijn. Stel je eens voor wat voor een impact dat heeft. Hoe het moet zijn om voor een langere tijd niet te weten waar je kind is, en hoe het met hem of haar gaat. Ook voor het vermiste familielid is het heftig. Hij of zij staat er alleen voor, heeft geen huis, geen geld en komt daardoor op straat terecht, of in vluchtelingenkampen.

Tijdens gewapende conflicten is er chaos, gevaar voor eigen leven en is communicatie (vrijwel) niet mogelijk. Families slaan op de vlucht, raken elkaar kwijt, en familieleden worden soms ontvoerd of zelfs vermoord.

Een andere oorzaak van de wereldwijde vermissingen zijn (natuur)rampen, zoals extreme droogte, overstromingen, aardbevingen en tsunami’s. Mensen slaan massaal op de vlucht, op zoek naar veiligheid. Gewonden worden naar ziekenhuizen gebracht en het identificeren van deze slachtoffers is niet altijd mogelijk. Er zijn soms geen wegen meer en mensen kunnen elkaar niet bereiken via de telefoon. Hoe kom je er in totale chaos achter of jouw dierbare nog in leven is?