Dit doen we

Onze hulp in IJmond

Organiseert u een evenement op één of meerdere locaties in IJmond waarbij de hulpverlening goed geregeld moet zijn? Zodanig dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan? Wilt u volledig ontzorgd worden, zodat u zich met een gerust hart kunt focussen op het evenement? Maak dan gebruik van de diensten van het Rode Kruis IJmond!

EHBO

Het Rode Kruis is gespecialiseerd in het leveren van eerste hulp bij evenementen. Al onze hulpverleners zijn in het bezit van een erkend EHBO-certificaat met een AED-aantekening. Ook worden zij regelmatig bijgeschoold om hun kennis en vaardigheden op peil te houden. Aanvullende specialisaties zijn gericht op het verlenen van eerste hulp op (grootschalige)evenementen, de samenwerking met andere zorgprofessionals en het behandelen van specifieke letsels, zoals sport- en wandelletsel en alcohol en drugs gerelateerde incidenten.

Daarnaast kan het Rode Kruis IJmond EHBO-Bikers leveren die op de mountainbike snelle hulpverlening kunnen bieden op evenementen in een groter gebied. De inzet van EHBO wordt ondersteund met eigen logistieke en communicatiemiddelen.

Logistiek

Het Rode Kruis IJmond kan geheel zelfvoorzienend optreden. Onze logistieke dienst zorgt voor alle benodigde middelen: van rolstoel tot tent en van volledig eigen verzorgde catering tot bevoorrading tot de posten met mensen en middelen.

Het Rode Kruis IJmond beschikt hiertoe over modern en goed onder­houden professioneel materiaal zoals AED’s, EHBO-tassen, middelen om een eerste hulppost in te richten en diverse vervoersmiddelen.

Rode Kruis aan Huis – veiligheidscheck bij u thuis

Het Rode Kruis is vooral bekend om zijn noodhulp in binnen- en buitenland en hulpverlening bij evenementen. Minder bekend is dat het Rode Kruis ook Zelfredzaamheid/Preventieactiviteiten heeft voor diverse doelgroepen. Dit doen we onder de noemer Rode Kruis aan huis. Wist u dat er jaarlijks meer slachtoffers vallen door ongelukken in en om het huis dan in het verkeer? Veel mensen realiseren zich niet of pas als het te laat is, dat hele gewone dingen in huis zoals bedrading, vloerkleden of bijzettafeltjes oorzaak kunnen zijn van ernstig letsel. Ook neemt de kans op brand met slechte afloop helaas toe voor senioren.

Gelukkig kunt u zelf veel doen om problemen te voorkomen. En het Rode Kruis helpt u graag daarbij!

Meld u bij het Rode Kruis voor een veiligheidscheck bij u thuis. Deze veiligheidscheck is kosteloos.

In de oranje blokken hieronder leest u meer over onze hulpverlening bij evenementen en het Rode Kruis aan Huis.

Wilt u EHBO ondersteuning bij uw evenement?