IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Activiteiten

rode kruis ehbo vrijwilliger helpt gewonde man

Noodhulp in de regio IJsselland

Ons Noodhulpteam komt onmiddellijk snel in actie bij een ramp, ongeluk of aanslag. Op de plek des onheils helpen ze (licht)gewonde slachtoffers. Zo ondersteunen ze de overige hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer.

Lees meer
rode kruis ehbo vrijwilliger bij sportevenement

Eerstehulp­verlening

We leveren eerste hulp en medische zorg bij talrijke evenementen. Daarmee hebben we jarenlange ervaring. Belangrijk is, dat we hiermee onze vaardigheden op peil houden, zodat we snel inzetbaar zijn bij rampen en crises.

Lees meer
Vluchtelingen

Hulpverlening aan vluchtelingen

Rode Kruis IJsselland staat klaar om te zorgen voor menswaardige opvang voor mensen op de vlucht. Regelmatig worden vrijwilligers ingezet, bijvoorbeeld als gastheer/gastvrouw of voor het verlenen van EHBO.

Lees meer
ready2help

Ready2Help in de regio IJsselland

Ready2Help is een burgerhulp­netwerk, voor ondersteuning van professionele hulp­verleners bij een noodsituatie. In Overijssel staan duizenden mensen klaar om op oproepbasis te helpen bij nood.

Lees meer
Goed Voorbereid

Goed Voorbereid

Wat doe je als er brand uitbreekt? Of bij een stroomstoring of een overstroming? We vinden het belangrijk dat men goed is voorbereid op noodsituaties. Daarom onze workshops, onze voorlichtings­materialen en onze informatie over noodpakketten.

Lees meer

Biketeam

Soms vinden evenementen plaats in zo’n uitgestrekt terrein, dat snelle hulp alleen mogelijk is met een fiets. Onze speciaal opgeleide bikers zijn vaak als eerste ter plaatse en soms duurt het even voordat professionele hulpdiensten arriveren.

Lees meer