IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Dit doet Rode Kruis IJsselland

In onze regio staan heel veel vrijwilligers van Rode Kruis IJsselland voor je klaar om te helpen in nood. Of het nu gaat om EHBO op je evenement of om het verlenen van noodhulp bij een grote brand, we staan paraat. En we helpen mensen zich beter voor te bereiden op noodsituaties.

Help ons helpen.

Meld je aan als vrijwilliger

Wil je EHBO-ondersteuning bij jouw evenement?

rode kruis ehbo vrijwilliger helpt gewonde man

Noodhulp in de regio IJsselland

Ons Noodhulpteam komt onmiddellijk snel in actie bij een ramp, ongeluk of aanslag. Op de plek des onheils helpen ze (licht)gewonde slachtoffers. Zo ondersteunen ze de overige hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer.

Lees meer
rode kruis ehbo vrijwilliger bij sportevenement

Eerstehulpverlening

We leveren eerste hulp en medische zorg bij talrijke evenementen. Daarmee hebben we jarenlange ervaring. Belangrijk is, dat we hiermee onze vaardigheden op peil houden, zodat we snel inzetbaar zijn bij rampen en crises.

Lees meer
Vluchtelingen

Hulpverlening aan vluchtelingen

Rode Kruis IJsselland staat klaar om te zorgen voor menswaardige opvang voor mensen op de vlucht. Regelmatig worden vrijwilligers ingezet, bijvoorbeeld als gastheer/gastvrouw of voor het verlenen van EHBO.

Lees meer

EHBO-cursussen

Onze vrijwilligers moeten hun kennis en vaardigheden op peil houden. Daarom organiseren we regelmatig EHBO-cursussen. Deze cursussen staan open, onder het motto “EHBO voor iedereen”.

Lees meer

Bevolkingszorg

De vrijwilligers van Bevolkingszorg worden ingezet als mensen plotseling hun huis uit moeten of als ze gestrand zijn. Denk aan opvang bij een grote brand, of als treinen niet rijden.

Lees meer
ready2help

Ready2Help in de regio IJsselland

Ready2Help is een burgerhulp­netwerk, voor ondersteuning van professionele hulp­verleners bij een noodsituatie. In Overijssel staan duizenden mensen klaar om op oproepbasis te helpen bij nood.

Lees meer

Wie in Nederland direct hulp nodig heeft, kan rekenen op het Rode Kruis. Duizenden vrijwilligers staan dag en nacht paraat. We helpen bij het evacueren van slachtoffers, bieden medische ondersteuning en doen er alles aan om kwetsbare mensen beter voor te bereiden op noodsituaties.