IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Geef Kleur aan Noodhulp

14 april2022

Het Rode Kruis vraagt Nederlanders om van donderdag 14 april tot en met maandag 18 april mee te komen schilderen aan een reusachtig kunstwerk in Park De Wezenlanden in Zwolle. Zo halen we samen geld op voor noodhulp in Nederland én noodhulp wereldwijd. Het Rode Kruis start voor het eerst de actie ‘Geef Kleur aan Noodhulp’. Iedereen kan komen schilderen aan het groeiende kunstwerk dat speciaal ontworpen is door kunstenaar Hedof.

Natuurramp of conflict
Elk jaar zijn miljoenen mensen het slachtoffer van conflicten en natuurrampen. Het Rode Kruis helpt, wie dan ook, waar dan ook. Van mensen die moeten overleven in Oekraïne tot de slachtoffers van cyclonen in de Filipijnen. We zorgen dat mensen hun leven kunnen opbouwen en weer kleur kunnen geven.

Je kunt je steentje bijdragen door naar het park te komen om te schilderen. De aanschaf van een ticket is gelijk aan een donatie. Wie niet naar het park kan komen, kan online één of meerdere gekleurde vakjes doneren. Naast deze donatie-mogelijkheden is er ook een speciaal educatiepakket ontwikkeld. Daarmee kunnen leerlingen in de klas aan de slag voor het Rode Kruis!

Lees meer over Geef kleur aan noodhulp Pijltje

Andere evenementen