IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Giro555 voor crisis in Oekraïne

Geplaatst op 03 maart 2022

De samenwerkende hulporganisaties hebben Giro555 geopend in een nationale actie om noodhulp te verlenen in en rondom Oekraïne. De elf hulporganisaties, waaronder het Rode Kruis, maken zich enorm zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land.

Meer dan 300.000 mensen zijn het land inmiddels ontvlucht en zoeken bescherming in buurlanden. Gezinnen zijn van elkaar gescheiden en voor de achterblijvers is de situatie levensgevaarlijk en uiterst onzeker.

Hulpverlening

Voor 44 miljoen mensen in Oekraïne dreigt de recente ontwikkeling uit te lopen op een humanitaire ramp. “De nood is ongekend hoog,” zegt Kees Zevenbergen, actievoorzitter van Giro555. “Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is niets meer zeker. Zij zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun nu nodig.”

Kom ook in actie

De hulporganisaties achter Giro555, zoals het Rode Kruis, zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig en kunnen zo direct noodhulp bieden. Steun jij ook de hulpverlening aan mensen tijdens deze hartverscheurende situatie? Steun dan de actie van de samenwerkende hulporganisaties en doneer nu op Giro555 (IBAN NL08 INGB 0000 0005 55)!

Meest recente berichten