IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Internationale Dag van het Rode Kruis (en de Rode Halve Maan)

Geplaatst op 08 mei 2023

Het is vandaag Internationale Rode Kruisdag!

Jaarlijks wordt op 8 mei de Dag van het Rode kruis georganiseerd. En niet geheel toevallig is 8 mei de geboortedatum van de oprichter van het Rode Kruis, Henri Dunant (overigens ook de eerste winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede). Op 8 mei denken we wereldwijd aan de vrijwilligers van het Rode Kruis. 

Onze hulpverleners zijn er altijd en overal voor mensen in nood. Daar zijn we trots op! Hulde aan alle Rode Kruisers in het district IJsselland:

De Rode Kruis- en Rode Halve Maan-dag is een jaarlijkse viering die op 8 mei wordt gehouden om de humanitaire inspanningen van de Rode Kruis- en Rode Halve Maan-beweging te vieren. Het is een kans om het wereldwijde netwerk van organisaties, vrijwilligers en medewerkers te waarderen, die onvermoeibaar werken om noodhulp, gezondheidszorg en ondersteuning te bieden aan mensen die zijn getroffen door conflicten, natuurrampen en andere crises. Ook is het een kans om de toewijding en moed van alle betrokkenen te erkennen, en om het bewustzijn te vergroten over de voortdurende humanitaire uitdagingen waarmee veel gemeenschappen over de hele wereld worden geconfronteerd. Door hun onvermoeibare inspanningen blijft de beweging essentiële steun bieden aan mensen in nood, door levens te redden.

Meest recente berichten