IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Nauwelijks hulpvragers door prachtig loopweer 16e IJsselloop

Geplaatst op 20 april 2023

Zondag 16 april 2023: de jaarlijkse IJsselloop in Deventer. Zo’n dertig vrijwilligers van het Rode Kruis zagen duizenden enthousiaste sporters voorbij komen. Gelukkig meldden zich nauwelijks hulpvragers bij onze collega’s.

IJsselloop

Het weer was dan ook prachtig om te rennen: rond de 10 graden met een zonnetje. Te warm voor onderkoeling en te koud voor oververhitting. Al kan zoiets natuurlijk altijd voorkomen. Gelukkig zijn onze vrijwilligers daar goed op getraind en weten ze het verschil.

Enkele vrijwilligers waren om zeven uur ‘s ochtends al aanwezig voor de opbouw. Twee uur later kwamen de eerstehulpverleners erbij, van wie zes op de fiets en twee achter het stuur van een Rode Kruisbus. Natuurlijk aangevuld met onze vrijwilligers van de verbindingsdienst die de hele dag zorgden voor de communicatie.

IJsselloop

De vrijwilligers in het veld konden hulpvragen doorgeven via portofoon. Maar door het mooie hardloopweer bleven de ongelukjes beperkt tot wat kleine letsels. Die werden onderweg al afgehandeld, of later in onze grote Rode Kruistent op de Brink, vlak na de finish.

IJsselloop - Eerstehulp

En die finish, daar zagen we alle dappere lopers langskomen. Soms buiten adem, soms zelfs overgevend en steunend op onze vrijwilligers, maar wel mooi de finishlijn passerend van de 1, 2, 5, 10 of zelfs 15 kilometer! (Op die enkele pechvogel na die we met onze bus ergens op het parcours hebben opgehaald).

IJsselloop Finish

We voelden ons extra trots op de G-lopers *) die voor het eerst dit jaar een eigen run hadden. Dat ging op hun eigen tempo, soms met rolstoel of loopfiets, maar de prestatie was er zeker niet minder om. En ja, dan staan onze Rode Kruisvrijwilligers natuurlijk ook te klappen en luid aan te moedigen.

*) In 2023 een nieuwe afstand: de G-Loop! Een mooie afstand van 1 km langs de IJssel, voor iedereen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Tekst: Marko Faas.
Foto’s: Rosemijn Broekhuizen
.

Meest recente berichten