IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Proef geld inzamelen Voorjaarsloop geslaagd

Geplaatst op 26 maart 2021

De proef om op een nieuwe manier geld in te zamelen voor het Rode Kruis is geslaagd. Rode Kruis Kampen-IJsselmuiden*) had een digitale Voorjaarsloop georganiseerd. “We zijn klein begonnen, maar het is fantastisch hoeveel mensen al geld hebben ingezameld.” De totale opbrengst was 1.690 euro.

Axel Damming is een gelukkig man. Hij is fondsenwerver van het Rode Kruis Kampen-IJsselmuiden*) en de man achter de traditionele Voorjaarsloop. Vanwege de coronacrisis kon die loop dit jaar niet op de normale manier doorgaan. “Daarom hebben we gezocht naar een alternatieve manier”, zegt hij.

Met hulp van het Verenigingskantoor van het Rode Kruis in Den Haag heeft hij een digitaal platform ingezet. “Daarop konden mensen zich aanmelden die wilden meelopen. Ze lieten zich een afstand sponsoren en daar is dit fantastische bedrag uitgekomen.”

De nieuwe digitale Voorjaarsloop gaf deelnemers meer vrijheid. “Wilde je hardlopen, wandelen, of wat anders: Je bepaalde zelf wat je wilde doen”, zegt Damming. “Het ging erom dat je op 20 maart 2021 even lekker actief buiten was en daarnaast ook nog het Rode Kruis in Kampen kon steunen. Win-win!”

*) Najaar 2021 gefuseerd met de afdeling Zwartewaterland tot de afdeling Kampen-Zwartewaterland.

Meest recente berichten