IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis Rijtour IJsselland

Geplaatst op 01 maart 2021

Update 20 mei 2021: Dit evenement is verplaatst naar 1 september 2021

Voor het goede doel organiseert het Rode Kruis IJsselland op woensdag 2 juni 2021 haar allereerste rally: de Rode Kruis Rijtour IJsselland.

Het Rode Kruis IJsselland gebruikt de opbrengsten om kwetsbare groepen te helpen zich voor te bereiden op noodsituaties en om de cursus “EHBO aan Baby’s en Kinderen” op grotere schaal te kunnen aanbieden. Daarnaast breiden we met de opbrengst ons EHBO-netwerk uit met jongeren en studenten, die ingezet kunnen worden voor noodhulp.

“Voor onze hulpverlening is veel geld nodig. Voor onze Corona-inzetten is gelukkig veel aandacht. Maar we willen meer doen. Met deze rally boren we een nieuwe manier aan om fondsen te werven”, zegt Jan Spil, bestuurslid van het Rode Kruis IJsselland.https://www.youtube-nocookie.com/embed/Q5kpO3ZU1sc?feature=oembed

EHBO-kennis verspreiden onder doelgroepen

“We willen de kennis over EHBO en over “EHBO aan Baby’s en Kinderen” verspreiden onder mensen die minder geld hebben om een cursus te volgen. Ook hen willen we levensreddende vaardigheden aanleren. Denk aan mensen in de bijstand, asielzoekers, studenten of jongeren.”

“We zamelen ook geld in voor ons programma Goed Voorbereid. Met workshops en met het aanleren van vaardigheden helpen we kwetsbare mensen zich voor te bereiden op een noodsituatie. Bovendien vergroten we zo hun sociaal netwerk. Het afgelopen jaar heeft wel getoond hoe belangrijk zo’n netwerk is.”

Drie klassen en een cursus voor beginners

De rally wordt verreden op de openbare weg en iedereen kan meedoen. “Het gaat niet om snelheid, maar om het volgen van de goede route”, zegt Spil. “En we plannen leuke opdrachten.” Op 11 mei 2021 is er een cursus voor mensen die willen deelnemen, maar nog nooit aan een rally hebben meegedaan. “Zo hopen we meer mensen bij deze leuke sport te betrekken.”

Er wordt in drie klassen gereden:

  • Een sportklasse voor auto’s van vóór 1990;
  • Een tourklasse voor iedereen;
  • Samen met collega’s in meerdere auto’s in de businessklasse of sponsorklasse.

Het inschrijfgeld is resp. € 495.=, € 495.= en € 2.500.=. Daarvoor krijgen de deelnemers een mooie route, een lunch bij Havixhorst in De Schiphorst en een diner bij Kasteel Den Alerdinck in Heino. En ze steunen het Rode Kruis IJsselland natuurlijk

Veel organisaties helpen het Rode Kruis IJsselland

De rally wordt mede-georganiseerd door evenementenbureau Rally’s Bcause uit Almelo. “Die hebben veel ervaring met het organiseren van een mooie en veilige rally”, zegt Spil. Niemand hoeft zich zorgen te maken over panne. Studenten Autotechniek van het Deltion College en medewerkers van Altena Classic Service bieden hulp onderweg en hebben zelfs een auto-ambulance klaar staan.

Liever niet meerijden in de eigen auto? Dat kan ook. “Classic Job in Dalfsen heeft mooie klassiekers beschikbaar om de rally een gouden randje te geven. De rijtour wordt zo nog leuker,” zegt Spil. Om alvast te delen in de voorpret, is een LinkedIn-pagina gemaakt. Zo houden we geïnteresseerden op de hoogte met nieuws en interviews.

Corona-maatregelen

“We houden er rekening mee dat er op 2 juni 2021 nog ‘Corona-maatregelen’ gelden”, zegt Spil. “Daarom zal er een ‘Covid-draaiboek’ zijn, zodat de rally veilig en in overeenstemming met de regels verreden kan worden.”

Meest recente berichten