IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Survivalrun ‘Veno of the Wetlands’

Geplaatst op 21 november 2021

Het was even spannend, maar de ‘Veno of the Wetlands’ in Vollenhove mocht toch doorgaan. Tot opluchting van de 1200 deelnemers, de organisatie én de Rode Kruisvrijwilligers die ieder jaar langs de route staan.

Vanwege de coronamaatregelen waren er een paar aanpassingen. Zo werd de 13 kilometer geschrapt en ook de finish werd aangepast. Voor de Rode Kruisers van de afdeling Kop van Overijssel maakte dat niet veel uit. Ze stonden met veel enthousiasme klaar voor hulpvragers.

Die konden onder meer terecht in de verwarmde caravan van de afdeling. Of werden opgepikt door een van de bikers. Met dit soort evenementen zijn onze vrijwilligers altijd alert op onderkoeling. Ondanks het relatief warme weer bleken toch een twintigtal mensen een te lage temperatuur te hebben. Ook werden twee mensen doorgestuurd met een vermoedelijke botbreuk en werden de nodige pleisters geplakt. Voor een groot sportevenement als deze viel het gelukkig mee.

Foto’s: Jan Brink

Het was de 19e editie van het evenement. Vanwege corona kon de survivalrun vorig jaar niet worden gehouden. In 2022 is de jubileumeditie gepland. Dan zullen onze vrijwilligers opnieuw klaarstaan voor de pechvogels onder de deelnemers.

Lees ook het artikel in De Stentor

Meest recente berichten