IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Voorjaarsloop Kampen: loop mee op 20 maart 2021 !

Geplaatst op 15 februari 2021

De vrijwilligers van het Rode Kruis Kampen-IJsselmuiden*) helpen bij ziekenhuizen en verzorgingstehuizen in de strijd tegen het coronavirus. Daarvoor is geld nodig. Op 20 maart 2021 organiseert het Rode Kruis Kampen-IJsselmuiden*) daarom de Voorjaarsloop: een coronaproof sponsorloop. De opbrengst hiervan is bestemd voor de eigen Rode Kruis-afdeling.

“Normaal gesproken halen we geld op bij een EHBO-inzet op evenementen en via de collecte”, zegt Coördinator fondsenwerving Axel Damming: “Door de coronacrisis hebben die het afgelopen jaar nauwelijks wat opgeleverd. Daarom komen we nu met iets nieuws. Een laagdrempelige sponsorloop waar iedereen baat bij heeft. Even een frisse neus halen, genieten van het voorjaar en ondertussen geld inzamelen voor het Rode Kruis Kampen! Dat is toch geweldig?”

*) Najaar 2021 gefuseerd met de afdeling Zwartewaterland tot de afdeling Kampen-Zwartewaterland.

Voorjaarsloop is voor iedereen

De Voorjaarsloop is een sponsorloop waaraan iedereen kan meedoen. Wil je hardlopen, wandelen, of wat anders: Je bepaalt zelf je wat je wilt doen en welk doel je wilt laten sponsoren. Het gaat erom dat je op 20 maart even lekker actief buiten bent en daarnaast ook nog het Rode Kruis in Kampen kunt steunen. “Win-win!”

Vriendinnen Latifa en Denise doen mee als team: “Het is super dat de vrijwilligers van het Rode Kruis zo belangeloos de handen uit te mouwen steken bij zorginstellingen hier in de omgeving. En dat in deze rare tijd. We gaan graag de 20e lopen voor dit goede doel en willen hier veel geld voor binnen halen, zodat de mensen van het Rode Kruis dit werk kunnen blijven doen.”

Meest recente berichten