IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Bevolkingszorg

Geplaatst op 01 januari 2022

Je moet er niet aan denken, maar ook in IJsselland kan het noodlot toeslaan. Als je iets overkomt, dan staan de vrijwilligers van het Rode Kruis voor je klaar. Of het nu gaat om opvang van geëvacueerden of directe noodhulp.

We vangen mensen op en bieden een luisterend oor

De vrijwilligers van Bevolkingszorg worden ingezet door de autoriteiten als mensen plotseling hun huis uit moeten of als ze gestrand zijn. Denk aan opvang van mensen bij een grote brand, waarbij een woonzorgcomplex ontruimd wordt, of als de treinen niet rijden.

Onze vrijwilligers van de Bevolkingszorg vangen de gestrande reizigers of evacués op en zorgen voor warmte, eten en drinken. Uiteraard bieden ze ook een luisterend oor.

Grote spoed en geplande inzetten

In de regio IJsselland is de afgelopen jaren meerdere keren een beroep gedaan op Bevolkingszorg. Dat was bijvoorbeeld het geval in een zorgcentrum in Zwolle in februari 2020. Deze spoed-inzetten doen we op verzoek van de Veiligheidsregio. We bellen dan direct onze vrijwilligers op. Die springen in de auto of op de fiets en rijden naar de locatie.

Niet al onze inzetten hebben grote spoed. Soms helpen onze Bevolkingszorg-vrijwilligers met het inrichten van locaties voor opvang. Denk aan de aankomst van asielzoekers of bedden klaarzetten voor de opvang van kinderen van zorgmedewerkers. Dat laatste gebeurde aan het begin van de coronacrisis.

Word vrijwilliger Bevolkingszorg

We hebben altijd vrijwilligers nodig die ons helpen met helpen. Uiteraard krijgen nieuwe vrijwilligers eerst een cursus.

Wil jij vrijwilliger worden in het Bevolkingszorgteam van Rode Kruis IJsselland?

Meest recente berichten

EHBO-cursussen

1 januari 2022

Onze vrijwilligers moeten hun kennis en vaardigheden periodiek op peil houden. Daarom organiseren we...

Lees meer