IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Jeugd-EHBO

Geplaatst op 01 januari 2024

Heel veel kinderen en tieners zijn enthousiast over EHBO. Soms komen ze ermee in aanraking tijdens voorlichting op hun school. Als ze daarna meer willen leren, zet het Rode Kruis de deuren wagenwijd voor hen open. Met een diploma Jeugd-EHBO als resultaat.

Meeste ongelukken gebeuren thuis

Het is een heel goed idee om kinderen EHBO te leren. Tenslotte gebeuren de meeste ongelukjes thuis. Kinderen kunnen natuurlijk naar de speciale EHBO-lessen met de Spangas-acteurs op YouTube kijken. Maar het is veel beter, en leuker, om zelf te oefenen.

In de lessen leren kinderen verbanden aanleggen, omgaan met schaafwonden en met reanimeren. Ook weten ze na de cursus om te gaan met insectenbeten en letsel zoals verstuikingen.

Leeftijden

De lessen Jeugd-EHBO van het Rode Kruis zijn er voor kinderen van ongeveer 8 tot ongeveer 13 jaar. De leeftijden staan altijd bij het cursusaanbod.

Vaak zijn tieners met een diploma Jeugd-EHBO welkom op de vaste trainingsavonden van het Rode Kruis, maar soms is er een speciaal programma samengesteld. Vraag ernaar bij het Rode Kruis in jouw buurt!

Soms mogen jongeren met een diploma Jeugd-EHBO helpen tijdens kleine inzetten, zoals een wandelvierdaagse in het dorp. Dat gebeurt altijd onder begeleiding en verantwoording van twee volwassen Evenementenhulpverleners. Een jongere onder de 18 gaat niet mee naar een reanimatie.

Heb je interesse?

Meest recente berichten

rode kruis ehbo vrijwilliger helpt gewonde man

Noodhulp in de regio IJsselland

1 januari 2024

Ons Noodhulpteam komt onmiddellijk snel in actie bij een ramp, ongeluk of aanslag. Op de plek des onheils helpen ze (licht)gewonde slachtoffers. Zo ondersteunen ze de overige hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer.

Lees meer
rode kruis ehbo vrijwilliger bij sportevenement

Eerstehulp­verlening

1 januari 2024

We leveren eerste hulp en medische zorg bij talrijke evenementen. Daarmee hebben we jarenlange ervaring. Belangrijk is, dat we hiermee onze vaardigheden op peil houden, zodat we snel inzetbaar zijn bij rampen en crises.

Lees meer
Vluchtelingen

Hulpverlening aan vluchtelingen

1 januari 2024

Rode Kruis IJsselland staat klaar om te zorgen voor menswaardige opvang voor mensen op de vlucht. Regelmatig worden vrijwilligers ingezet, bijvoorbeeld als gastheer/gastvrouw of voor het verlenen van EHBO.

Lees meer