IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Noodhulp in de regio IJsselland

Je moet er niet aan denken, maar ook in IJsselland kan het noodlot toeslaan. Als je iets overkomt, dan staan de vrijwilligers van het Rode Kruis voor je klaar. Of het nu gaat om opvang van geëvacueerden of directe noodhulp.

Half uur na de oproep ter plaatse

De Rode Kruis-vrijwilligers die lid zijn van een Noodhulpteam komen onmiddellijk in actie bij een ramp, ongeluk of aanslag. Met zwaailicht en sirene gaan ze naar de plek des onheils en helpen daar (licht)gewonde slachtoffers. Zo ondersteunen ze de overige hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer.

Onze vrijwilligers zijn actief in IJsselland, maar kunnen ook opgeroepen worden voor hulp elders in Nederland. Onze inzet wordt gelukkig niet veel gevraagd. Als het wel een keer nodig is, dan staan we er ook. Zoals tijdens de opvang van zo’n 100-150 bewoners van zorgcentrum Fermate in Zwolle. Iets meer dan een half uur na de oproep waren onze vrijwilligers ter plaatse voor ondersteuning van de professionele hulpdiensten.

Intensieve training

Leden van het Noodhulpteam van Rode Kruis IJsselland worden intensief getraind en krijgen elk jaar een nascholing. Om hun kennis van het werken met lichtgewonden up-to-date te houden, werken ze allemaal minimaal vier keer per jaar als EHBO’er bij grote evenementen.

Daarnaast zijn er regelmatig grote oefeningen waarbij levensecht een bepaald rampscenario wordt nagespeeld. Dit gebeurt vaak in samenwerking met andere hulpdiensten. Dan weet iedereen precies er moet gebeuren als zich een ramp voordoet.

Word lid van ons Noodhulpteam

Vrijwilliger worden in het Noodhulpteam van Rode Kruis IJsselland?

Meest recente berichten

rode kruis ehbo vrijwilliger bij sportevenement

Eerstehulp­verlening

1 januari 2024

We leveren eerste hulp en medische zorg bij talrijke evenementen. Daarmee hebben we jarenlange ervaring. Belangrijk is, dat we hiermee onze vaardigheden op peil houden, zodat we snel inzetbaar zijn bij rampen en crises.

Lees meer
Vluchtelingen

Hulpverlening aan vluchtelingen

1 januari 2024

Rode Kruis IJsselland staat klaar om te zorgen voor menswaardige opvang voor mensen op de vlucht. Regelmatig worden vrijwilligers ingezet, bijvoorbeeld als gastheer/gastvrouw of voor het verlenen van EHBO.

Lees meer

EHBO-cursussen

1 januari 2024

Onze vrijwilligers moeten hun kennis en vaardigheden op peil houden. Daarom organiseren we regelmatig EHBO-cursussen. Deze cursussen staan open, onder het motto "EHBO voor iedereen".

Lees meer