IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis-winkel in Deventer

Geplaatst op 01 januari 2022
Uitverkoop boeken

Rode Kruis Deventer heeft sinds eind 2021 een bijzondere winkel – uniek in Nederland. In deze winkel komen vier functies samen: hulpverlening, voorlichting, ontmoeten en verkoop. Vrijwilligers verkopen onder meer boeken en EHBO-artikelen. Ook geven ze informatie over cursussen en over vrijwilligerswerk. Een deel van de winkel biedt een flexibele werkplek voor Rode Kruisers.

Open: vrijdag en zaterdag van 10:00 – 17:00 uur.

Adres: Waltorenpad 3,
7411 CG Deventer.

Rode Kruis wil zichtbaar zijn

“Door de winkel worden we zichtbaarder en beter bereikbaar voor de samenleving”, zegt bestuurslid Paulien Huizenga. In 2020 heeft het Rode Kruis haar pand naast het oude Geertruiden-ziekenhuis verkocht. “Dat gebouw was veel te groot voor het Rode Kruis geworden.” zegt ze. “We hebben nu gekozen voor meerdere plekken in de stad. Daardoor zijn we flexibel en spelen we beter in op de taken van het Rode Kruis.”

Na de verhuizing is het Rode Kruis een samenwerking aangegaan met zorgcentrum Humanitas in de wijk Keizerslanden. “Daar trainen we onze vrijwilligers, geven we EHBO-cursussen, slaan we onze materialen op en organiseren we openbare lezingen“, zegt Huizenga. “We zijn erg blij met de samenwerking, maar we zijn daar minder zichtbaar. Daarom wilden we ook een plek waar mensen spontaan naar binnen kunnen lopen om informatie over het Rode Kruis te krijgen”, zegt ze. “Die plek hebben we gevonden aan het Waltorenpad 3 in de binnenstad.”

Gemengd assortiment met nuttige artikelen

De winkel is ook voor verkoop van artikelen. Het Rode Kruis Deventer heeft al veertig jaar een zeer actieve boekenclub. De winkel betekent, naast de unieke boekenkelder in de Golstraat, een extra verkooppunt voor deze fondsenwerving *)
*) De verkoop van boeken, LP’s, CD’s e.d. stopt per 30 juni 2023. Tot die tijd is alles te koop voor 50% !!!
We verkopen ook artikelen die passen bij de missie van het Rode Kruis. Denk aan EHBO-artikelen en spullen om je goed voor te bereiden op incidenten en rampen.

De winkel is niet direct bedoeld voor mensen die zorg nodig hebben. “We houden daar natuurlijk wel rekening mee”, zegt Huizenga. “Er staat toch een rood kruis op de gevel. We streven ernaar dat tijdens openingstijden altijd een EHBO’er aanwezig is. En we zoeken samenwerking met andere Deventer organisaties die specifieke hulp kunnen bieden.”

Flexplek voor Rode Kruisers

Ook buiten openingstijden zijn er mensen in het pand. “De winkel heeft een flexibele indeling. Door met verrijdbare kasten te werken, transformeren we de ruimte van een verkooppunt naar een hulppost tijdens evenementen, of naar een werk- en vergaderplek.”

Meer informatie:

winkel.deventer@rodekruis.nl

06 2931 6430

Meest recente berichten

EHBO-cursussen

1 januari 2022

Onze vrijwilligers moeten hun kennis en vaardigheden periodiek op peil houden. Daarom organiseren we...

Lees meer