IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Over Rode Kruis IJsselland

Het Nederlandse Rode Kruis telt ruim 150 lokale vestigingen, gegroepeerd in 23 districten. IJsselland is de regio in Overijssel die loopt van Steenwijkerland tot Deventer en van Kampen tot Hardenberg. Zie de kaart.

In IJsselland is het Rode Kruis georganiseerd in zeven lokale vrijwilligersgroepen en een overkoepelende districtsorganisatie.

Plaatselijk gaat het onder andere om Evenementenhulp en EHBO-cursussen. Meer weten over de lokale groepen? Zie DeventerKampen-ZwartewaterlandKop van Overijssel, Salland-Midden, Staphorst, Vechtdal en Zwolle.

Rode Kruis district IJsselland

Het district organiseert regiobrede activiteiten, zoals Bevolkingszorg, Noodhulp en Voorlichting. Ook coördineert het district EHBO-cursussen en zorgt zij voor opleidingen en cursussen voor Bevolkingszorg, Noodhulpteam, portofoongebruik en uitgebreide evenementen­hulpverlening. Voor ondersteuning en continuïteit krijgen de vrijwillige bestuurs­leden en (lokale) coördinatoren hulp van enkele beroepskrachten.

De vrijwilligers van het Noodhulpteam en van Bevolkingszorg komen grotendeels uit de gelederen van de lokale evenementen­hulpverleners. Het district heeft zelf ook een team evenementen­hulpverleners. Deze vrijwilligers springen bij als plaatselijk extra mensen nodig zijn voor evenementenhulp.

IJsselland is één van de twee districten in de provincie Overijssel. Het andere district is Twente. Met Twente en Gelderland trekken we vaak samen op, onder meer bij het bieden van hulp tijdens de coronacrisis en bij de opvang van vluchtelingen. Ook delen we enkele beroepskrachten.

De districten van het Rode Kruis volgen de indeling van de Veiligheidsregio’s. De Veiligheidsregio IJsselland is één van onze ‘ketenpartners’. We werken verder nauw samen met de GGD’s, gemeenten en (andere) zorgorganisaties.

Contact Rode Kruis IJsselland

Nieuws van Rode Kruis IJsselland

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doet Rode Kruis IJsselland

Wij bieden verschillende vormen van hulpverlening, waaronder EHBO bij evenementen en Noodhulp.
Wil je hulpverlening aanvragen op je evenement? Of zoek je andere hulp? Doe een aanvraag!
(Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn is het van belang dat wij een zo’n compleet mogelijke hulpaanvraag ontvangen).

Evenementenhulp aanvragen Neem contact op
rode kruis ehbo vrijwilliger helpt gewonde man

Noodhulp in de regio IJsselland

1 januari 2024

Ons Noodhulpteam komt onmiddellijk snel in actie bij een ramp, ongeluk of aanslag. Op de plek des onheils helpen ze (licht)gewonde slachtoffers. Zo ondersteunen ze de overige hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer.

Lees meer
rode kruis ehbo vrijwilliger bij sportevenement

Eerstehulpverlening

1 januari 2024

We leveren eerste hulp en medische zorg bij talrijke evenementen. Daarmee hebben we jarenlange ervaring. Belangrijk is, dat we hiermee onze vaardigheden op peil houden, zodat we snel inzetbaar zijn bij rampen en crises.

Lees meer
Vluchtelingen

Hulpverlening aan vluchtelingen

1 januari 2024

Rode Kruis IJsselland staat klaar om te zorgen voor menswaardige opvang voor mensen op de vlucht. Regelmatig worden vrijwilligers ingezet, bijvoorbeeld als gastheer/gastvrouw of voor het verlenen van EHBO.

Lees meer

EHBO-cursussen

1 januari 2024

Onze vrijwilligers moeten hun kennis en vaardigheden op peil houden. Daarom organiseren we regelmatig EHBO-cursussen. Deze cursussen staan open, onder het motto “EHBO voor iedereen”.

Lees meer

Bevolkingszorg

1 januari 2024

De vrijwilligers van Bevolkingszorg worden ingezet als mensen plotseling hun huis uit moeten of als ze gestrand zijn. Denk aan opvang bij een grote brand, of als treinen niet rijden.

Lees meer
ready2help

Ready2Help in de regio IJsselland

1 januari 2024

Ready2Help is een burgerhulp­netwerk, voor ondersteuning van professionele hulp­verleners bij een noodsituatie. In Overijssel staan duizenden mensen klaar om op oproepbasis te helpen bij nood.

Lees meer

Evenementen van Rode Kruis IJsselland

Vrijwilligers van Rode Kruis IJsselland staan klaar om te helpen als dat nodig is. Je komt ons tegen bij tal van evenementen waar we al jaren EHBO leveren. Zodoende trainen we voortdurend onze vaardigheden, waardoor we snel inzetbaar zijn bij rampen en crises.

Evenementen van Rode Kruis IJsselland

Word vrijwilliger bij Rode Kruis IJsselland

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures van Rode Kruis IJsselland

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom een EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en de belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Het Rode Kruis organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk het cursusaanbod