IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Over Rode Kruis IJsselland

Het Nederlandse Rode Kruis telt ruim 150 lokale vestigingen, gegroepeerd in 23 districten. IJsselland is de regio in Overijssel die loopt van Steenwijkerland tot Deventer en van Kampen tot Hardenberg. Zie de kaart.

In IJsselland is het Rode Kruis georganiseerd in zeven lokale vrijwilligersgroepen en een overkoepelende districtsorganisatie.

Plaatselijk gaat het onder andere om Evenementenhulp en EHBO-cursussen. Meer weten over de lokale groepen? Zie DeventerKampen-ZwartewaterlandKop van Overijssel, Salland-Midden, Staphorst, Vechtdal en Zwolle.

Rode Kruis district IJsselland

Het district organiseert regiobrede activiteiten, zoals Bevolkingszorg, Noodhulp en Voorlichting. Ook coördineert het district EHBO-cursussen en zorgt zij voor opleidingen en cursussen voor Bevolkingszorg, Noodhulpteam, portofoongebruik en uitgebreide evenementen­hulpverlening. Voor ondersteuning en continuïteit krijgen de vrijwillige bestuurs­leden en (lokale) coördinatoren hulp van enkele beroepskrachten.

De vrijwilligers van het Noodhulpteam en van Bevolkingszorg komen grotendeels uit de gelederen van de lokale evenementen­hulpverleners. Het district heeft zelf ook een team evenementen­hulpverleners. Deze vrijwilligers springen bij als plaatselijk extra mensen nodig zijn voor evenementenhulp.

IJsselland is één van de twee districten in de provincie Overijssel. Het andere district is Twente. Met Twente trekken we vaak samen op, onder meer bij het bieden van hulp tijdens de coronacrisis en bij de opvang van vluchtelingen. Ook delen we enkele beroepskrachten.

De districten van het Rode Kruis volgen de indeling van de Veiligheidsregio’s. De Veiligheidsregio IJsselland is één van onze ‘ketenpartners’. We werken verder nauw samen met de GGD’s, gemeenten en (andere) zorgorganisaties.

Bestuur

Voorzitter Jan Brink
Finance, Planning & Control Ron van den Wijngaard
Fondsenwerving, Gebouwen & Voertuigen Jan Spil
Jongerenbestuurder Martine Soepenberg

Beroepskrachten district

Districtsmanager Martijn van den Heuvel | mvandenheuvel@redcross.nl | 06-46060781
Coördinatoren hulpverlening Gerard Marsman | gmarsman@redcross.nl, Liesbeth-Marije Hoogland | lmhoogland@redcross.nl, Miriam Akse | makse@redcross.nl
Projectleider educatie Anja Dales | adales@redcross.nl | 06-20959478
Projectleider facilitair Marte Nederlof | mnederlof@redcross.nl | 06-52860359
Medewerkers vrijwilligersmanagement Oost 5 Floortje Verhoeff | fverhoeff@redcross.nl, Elske Brethouwer | ebrethouwer@redcross.nl, Jenine van de Schootbrugge | jvandeschootbrugge@redcross.nl
Coördinator Communicatie Ellen Buenk | ebuenk@redcross.nl | 06-38217498
Financiën Annamarie Diehl | Fin-Adm-IJsselland@rodekruis.nl

Contact Rode Kruis IJsselland

Nieuws van Rode Kruis IJsselland

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doet Rode Kruis IJsselland

Wij bieden verschillende vormen van hulpverlening, waaronder EHBO bij evenementen en Noodhulp.
Wil je hulpverlening aanvragen op je evenement? Of zoek je andere hulp? Doe een aanvraag!
(Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn is het van belang dat wij een zo’n compleet mogelijke hulpaanvraag ontvangen).

Evenementenhulp aanvragen Neem contact op

EHBO-cursussen

1 januari 2022

Onze vrijwilligers moeten hun kennis en vaardigheden periodiek op peil houden. Daarom organiseren we…

Lees meer

Bevolkingszorg

1 januari 2022

Je moet er niet aan denken, maar ook in IJsselland kan het noodlot toeslaan. Als je iets overkomt, d…

Lees meer

Evenementen van Rode Kruis IJsselland

Het Rode Kruis is primair gericht op hulpverlening. Zo verlenen we EHBO bij evenementen, d.w.z.  evenementen die georganiseerd worden door “anderen”.
Om onze hulpverlening mogelijk te maken organiseren we ook “eigen” evenementen – die zijn voornamelijk gericht op fondsenwerving.

Evenementen van Rode Kruis IJsselland

Word vrijwilliger bij Rode Kruis IJsselland

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures van Rode Kruis IJsselland

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom een EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en de belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Het Rode Kruis organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk het cursusaanbod