IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis Kop van Overijssel

Leer EHBO en reanimatie – volg een EHBO-cursus

Schakel onze EHBO’ers in op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Kop van Overijssel

Rode Kruis Kop van Overijssel

Rode Kruis Kop van Overijssel is een veelzijdige groep met zo’n vijftig vrijwilligers, die meer doen dan alleen Evenementenhulp. Zo gaan onze vrijwilligers langs scholen om de jeugd in de gemeente Steenwijkerland kennis te laten maken met EHBO. Ook geven onze vrijwilligers workshops ‘Goed Voorbereid’ zowel aan ouderen als aan (jonge) mantelzorgers. We leren hen hoe ze beter zijn voorbereid als zich een noodsituatie voordoet.

Evenementenhulp is wel onze belangrijkste activiteit. Je vindt onze vrijwilligers op kleine en grote evenementen, zoals het Corso Vollenhove en de survivalrun Veno in the Wetlands. Veel vrijwilligers zijn al jaren evenementenhulpverlener en zijn ook te vinden op grote evenementen buiten Steenwijkerland.

Contact Rode Kruis Kop van Overijssel

Nieuws van Rode Kruis Kop van Overijssel

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doet Rode Kruis Kop van Overijssel

Wij bieden verschillende vormen van hulpverlening, waaronder EHBO bij evenementen.
Wil je hulpverlening aanvragen op je evenement? Of zoek je andere hulp? Doe een aanvraag!
(Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn is het van belang dat wij een zo’n compleet mogelijke hulpaanvraag ontvangen).

Evenementenhulp aanvragen Neem contact op

Dit doet Rode Kruis Kop van Overijssel

rode kruis ehbo vrijwilliger helpt gewonde man

Noodhulp in de regio IJsselland

Ons Noodhulpteam komt onmiddellijk snel in actie bij een ramp, ongeluk of aanslag. Op de plek des onheils helpen ze (licht)gewonde slachtoffers. Zo ondersteunen ze de overige hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer.

Lees meer
rode kruis ehbo vrijwilliger bij sportevenement

Eerstehulp­verlening

We leveren eerste hulp en medische zorg bij talrijke evenementen. Daarmee hebben we jarenlange ervaring. Belangrijk is, dat we hiermee onze vaardigheden op peil houden, zodat we snel inzetbaar zijn bij rampen en crises.

Lees meer
Vluchtelingen

Hulpverlening aan vluchtelingen

Rode Kruis IJsselland staat klaar om te zorgen voor menswaardige opvang voor mensen op de vlucht. Regelmatig worden vrijwilligers ingezet, bijvoorbeeld als gastheer/gastvrouw of voor het verlenen van EHBO.

Lees meer

Evenementen van Rode Kruis IJsselland

Vrijwilligers van Rode Kruis IJsselland staan klaar om te helpen als dat nodig is. Je komt ons tegen bij tal van evenementen waar we al jaren EHBO leveren. Zodoende trainen we voortdurend onze vaardigheden, waardoor we snel inzetbaar zijn bij rampen en crises.

Evenementen van Rode Kruis Kop van Overijssel

Geen evenementen gevonden.

Word vrijwilliger bij het Rode Kruis

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vrijwilligersvacatures

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom een EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en de belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Het Rode Kruis organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen