Cursus EHBO

EHBO

EHBO redt levens

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Weet u wat te doen bij bewusteloosheid of een hersenschudding​? Kunt u uw kind, vader, moeder of collega helpen als dat nodig is? Zorg dat u weet wat u moet doen. Bij een ongeval bent u er immers als eerste bij. Wij als afdeling Kampen-IJsselmuiden van het Rode Kruis bieden u een aanbod van EHBO cursussen. Zodat u weet hoe te handelen en niet hulpeloos hoeft toe te kijken.​

Het Rode Kruis, afdeling Kampen-IJsselmuiden  organiseert, bij voldoende inschrijvingen twee maal per jaar, een EHBO-opleiding tot gecertificeerd EHBO-er. Ook geven wij de cursussen EHAK (eerste hulp aan kinderen), wandelletsel en sportletsel. Wanneer de eerst volgende opleidingen beginnen kunt u hier bekijken.

Docenten
Onze opleiding wordt door eigen gecertificeerde EHBO-docenten gegeven. Welke docent de opleiding geeft, wordt bepaald bij de opleidingsplanning.
Kosten
De kosten voor de opleidingen kunt u vinden op de pagina cursusaanbod deze bedragen zijn inclusief koffie/thee, examenkosten en lesmateriaal. Ook voor de herhalingslessen en verlenging diploma vind u hier de prijs. Bij de meeste zorgverzekeraars kunnen deelnemers aan onze EHBO-opleiding de kosten declareren met behulp van onze factuur. Echter, de vergoeding hangt af van de eigen polis. Check hier uw vergoeding
Voor deelnemers, die Rode Kruis vrijwilligers willen worden bij onze afdeling, kunnen de kosten van de EHBO-opleiding, die niet (of slechts gedeeltelijk) door eigen zorgverzekeraar worden vergoed, het restant na drie jaar declareren. Een deelnemer dient wel actief te zijn bij de afdeling Kampen-IJsselmuiden, geslaagd zijn voor de EHBO-opleiding en per jaar minimaal 25 uur meedraaien bij evenementen. Daarnaast betaalt onze Rode Kruis afdeling de kosten voor herhalingslessen en verlenging van diploma indien vrijwilliger die 25 uur per jaar inzetbaar is als EHBO-er bij evenementen.
Van onze Rode Kruis EHBO-vrijwilligers wordt verwacht dat zij tenminste 25 uur per jaar bij evenementen inzetbaar zijn als EHBO-er en herhaling- & bijscholings-lessen volgen zodat men ook na het behalen van het certificaat competent blijft.
Locatie​
Alle opleidingen worden gegeven in ons gebouw aan de Wilhelminalaan 20 in Kampen.
Meer informatie en/of aanmelden : wfidder@live.nl

Ons aanbod

Uitgebreide EHBO​
De nieuwe opleiding EHBO inclusief reanimatie + AED start bij voldoende aanmeldingen.
Kosten €180. De meeste zorgverzekeringen betalen een flinke vergoeding!
​​Reanimatie Cursus met AED
Start bij voldoende aanmeldingen. Mail ons voor meer informatie
Kosten €25.
Alle cursussen worden gegeven in het Rode Kruis gebouw in kampen.
Wilhelminalaan 20 8262 DE in Kampen.
Meer informatie en/of aanmelden : wfidder@live.nl

7,6mln.

ongevallen per jaar in Nederland