Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Coordinator Logistiek (vacature). Erik: ‘Ik sta er niet alleen voor …’

Geplaatst op 14 januari 2021

Erik, onze coördinator logistiek, gaat er vanwege andere werkzaamheden mee stoppen. We hebben dus een vacature. Erik vertelt graag waarom zijn functie zo leuk is. En als het even kan wil hij zijn opvolger ook met alle plezier inwerken.

Je bent coördinator logistiek, wat houdt dat in?
Het is een veelzijdige functie, gebouwbeheer, vervoer en materialen beheren die nodig zijn voor inzetten. Als we hulp verlenen bij een evenement dan maak ik schema’s met welke materialen nodig zijn, zorg ervoor dat ze op de juiste plek komen en weer worden opgehaald. De coördinator logistiek zorgt ook voor de inkoop, denk bijvoorbeeld aan kleding en andere materialen.
Maar ik sta er niet alleen voor hoor, er is veel hulp van andere vrijwilligers en ook vanuit het bestuur.

Hoe ben je in deze functie terecht gekomen?
Door omstandigheden had ik op een gegeven moment geen werk meer maar wou wel graag iets doen en zocht ook wel wat uitdaging. Dit heb ik gevonden in deze vrijwilligersfunctie bij het Rode Kruis. Inmiddels is er zicht op regulier werk. Dit ga ik combineren met de zorg voor mijn twee prachtige kinderen. Helaas is er daardoor geen tijd meer voor de werkzaamheden voor het Rode Kruis.

Heb je specifieke eigenschappen nodig voor deze functie?
Deze functie vraagt wel om enig technisch inzicht vanwege het onderhoud aan het gebouw, de voertuigen, fietsen, tenten en aggregaten. Maar je moet niet alles zelf willen doen en zaken uit handen willen en durven geven. Dit vraagt om mensenkennis, aan wie kun je wat uitbesteden etc. Maar dat leer je snel genoeg. Bovendien staat er een geweldig team met vrijwilligers die graag hun handen uit de mouwen steken.

Wat maakt het leuk?
Het Rode Kruis is net een familie. De vrijwilligers zijn enthousiast en willen heel erg veel voor je doen. Niet alleen op werkgebied, maar ook persoonlijk. Je krijgt heel veel uitdagingen, dat maakt het leuk. Er worden hele leuke dingen geïnitieerd, er staat een echt team.

Het bestuur staat open voor (nieuwe) initiatieven. Dat geeft ruimte maar je voelt je ook gesteund in je werkzaamheden.

Zijn er ook minder leuke kanten?
Mede door corona loopt heel veel communicatie loopt via whatsapp. Ik mis het persoonlijke contact maar dat is helaas inherent aan deze tijd. Veel vergaderingen zijn ’s avonds, voor de meesten geen probleem maar ik zou liever overdag wat meer doen.

Kost het veel tijd?
Als je het slim aanpakt, dan hoeft het niet heel veel tijd te kosten. Heb je genoeg tijd en energie, dan kun je heel veel uren maken. Met zo’n 4-6 uur per week kom je een heel eind. Ik ben graag bereid om mijn opvolger in te werken en op weg te helpen.

Wat vond je mooi aan de periode dat je voor RKIJ actief was? Wat is je bijgebleven?
Toen ik net begon bij het rode kruis had ik heel veel tijd. Je moet je eigen draai weten te vinden en dan is er ontzettend veel mogelijk. De organisatie is ontzettend wendbaar en helpt je heel erg goed. Soms is er meer mogelijk dat je in eerste instantie zelf bedacht hebt.

De vrijwilligers zijn ontzettend behulpzaam. Als coördinator logistiek doe je vooral de voorbereiding en het (opruim) werk na een inzet. Toch is het erg leuk om bij je collega’s langs te gaan als ze bij een evenement de hulpverlening doen. Dat wordt ook ontzettend gewaardeerd.

Interesse in de vacature? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Els de Roo, vrijwilligersmanager Rode Kruis IJmond, ederoo@rodekruis.nl en of Hans de Lange, voorzitter Rode Kruis IJmond, hdelange@rodekruis.nl.

Meest recente berichten