Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Dodenherdenking 2021

Geplaatst op 08 mei 2021

Vorig jaar was het niet mogelijk om onze traditionele kranslegging en dodenherdenking van de afdeling Haarlemmermeer op 4 mei in Hoofddorp bij het verzetsmonument te doen in verband met de toen heersende maatregelen betreffende de uitbraak van het corona virus.

Er is door de gemeente Haarlemmermeer voor dit jaar gekozen voor een stille en sobere plechtigheid met een kleine groep personen van verschillende groeperingen van onze gemeente
zoals de Raad van Kerken, de Oranje vereniging, de Islamitische Raad, Stichting Marhaba, de Joodse gemeenschap, Het Rode Kruis, Stichting Veteranen Haarlemmermeer en natuurlijk de gemeente Haarlemmermeer zelf.
De gemeente, die in een korte, maar mooie plechtigheid de slachtoffers van de tweede wereldoorlog en andere inzetten van het Nederlandse leger herdachten.

Omdat de corona regels voor grote mensenmassa’s nog steeds gelden, werd door de gemeente Haarlemmermeer gekozen voor een ander tijdstip dan het gebruikelijke, zodat er geen grote groep mensen bij aanwezig zou zijn.
In samenwerking met mijn collega Rode Kruiser Ruud Gerriesen heb ik, Eddy de Boer, namens de afdeling Rode Kruis Haarlemmermeer een boeket mogen neerleggen bij het monument.
Ik hoop voor het volgend jaar dat de herdenking op 4 mei dan weer gedaan kan worden op de manier waar we met ze allen trots op zijn, zonder de beperkende maatregelen.

Meest recente berichten