Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Feest van Rkenning 2024

Geplaatst op 04 juli 2024

Op vrijdag 28 juni vond weer het grote Feest van Rkenning plaats voor de vrijwilligers van het Rode Kruis in district Kennemerland. De locatie was de charmante Theeschenkerij Velserbeek en het weer was prachtig. In het omliggende park sprongen de herten in het rond. Het Noodhulpteam en Bevolkingszorg, het Educatieteam en team Opvang vertelden hun collega-vrijwilligers wat hun werk inhoudt op de informatiemarkt en je kon zelfs een kijkje nemen in een noodhulpvoertuig. Een groot aantal foto’s van o.a. LIVEX was opgehangen ter decoratie en informatie over alle activiteiten van het Rode Kruis in Kennemerland. Ruim honderd vrijwilligers kwamen naar het feest.

Linksboven op de foto een aantal jonge leden van het team Evenementenhulp, en daaronder met hun collega Arno Vaes die een onderscheiding kreeg uitgereikt voor 10 jaar trouwe dienst. Midden onder: Maartje Appers (links, Operationeel Teamleider Bedrijfsvoering) en Hanna van Schie (rechts, Operationeel Teamleider Hulpverlening) spreken de aanwezigen toe. Iedereen genoot van de lekkere en gezonde gerechten van de BBQ.

Districtsvoorzitter Joost Heins reikte Rode Kruis onderscheidingen uit aan jubilarissen met een bijzondere staat van dienst, zoals bijvoorbeeld Marijke Sturing (rechtsboven), die zich al 50 jaar inzet in Haarlemmermeer, aanvankelijk met sociale activiteiten en later in de Bevolkingszorg. Oud-districtsbestuurders Joop van Burk (midden boven) en Else Mulder (links onder) kregen een erkenning voor 10 jaar Rode Kruis werk; EHBO-instructeur Piet van Bloois kreeg ook een erkenning voor 10 jaar inzet en Marjo van der Linden voor 20 jaar Bevolkingszorg in Zandvoort. En tot slot Jose Lacroix, die haar onderscheiding kreeg voor maar liefst 30 jaar trouwe dienst bij Rode Kruis IJmond.

De zeer gewaardeerde jubilarissen met hun onderscheiding

Het Feest van RKenning wordt om het jaar georganiseerd en is een belangrijk moment voor het Rode Kruis om erkenning en waardering uit te spreken voor vrijwilligers die zich gedurende vele jaren belangeloos inzetten. Zij zijn de essentie van waar het Rode Kruis voor staat, namelijk hulpverlening aan slachtoffers in nood, bij incidenten of rampen.

Meest recente berichten