Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Lintje voor Dick Hordijk en Hans Beelen

Geplaatst op 26 april 2021

Twee Rode Kruis vrijwilligers uit Haarlem hebben vandaag een lintje opgespeld gekregen door burgemeester Wienen in het stadhuis. Dick Hordijk en Hans Beelen kregen deze eervolle koninklijke onderscheiding onder meer voor hun jarenlange inzet voor het Rode Kruis in Haarlem.

Tot op het laatste moment leek het door de coronabeperkingen ook dit jaar niet mogelijk de decoratie lijfelijk én op de vaste lintjesregendag te laten plaatsvinden. Maar op het laatste moment bleek er toch het een ander mogelijk en werden de vrijwilligers uitgenodigd voor een uitreiking op het stadhuis van Haarlem. Zowel Dick als Hans zijn door hun familie vakkundig om de tuin geleid en wisten niet waarvoor ze waren uitgenodigd.

Toen Dick vanochtend 9 uur bij het stadhuis kwam dacht hij dat zijn zoon, die veteraan is, een onderscheiding zou krijgen. Even later in de mooie Gravenzaal van het stadhuis viel het kwartje toen onze burgervader zich tot Dick richtte en meldde dat het de Koning heeft behaagd aan hem een Koninklijke onderscheiding toe te kennen. Dick is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Dick is onderscheiden voor zijn onuitputtelijke en vrijwillige inzet voor het Nederlandse Rode Kruis gedurende maar liefst 55 jaar.

Ook Hans Beelen mocht vanochtend uit handen van Burgemeester Jos Wienen een koninklijke onderscheiding ontvangen als lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hans heeft zich heel veel jaren ingezet op veel vlakken, waaronder verschillende rollen in de Kathedrale Basiliek St. Bavo en nu al ruim 19 jaar als vrijwilliger bij het Rode Kruis in Haarlem. Hij is onmisbaar als chauffeur en bij de jaarlijkse collecte, maar ook als teamlid van de Geneeskundige Eenheid, later lid Noodhulpteam.

Pim Omlo en Ineke Agterbos-Gerrits, beiden ook vrijwilligers bij het Rode Kruis, mochten hen vanmorgen namens de afdeling Zuid-Kennemerland een vrolijke bos bloemen overhandigen.

Vlnr. Hans Beelen en Dick Hordijk

Meest recente berichten