Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Locaties voor steunzenders gezocht

Geplaatst op 15 mei 2024

De verbindingsdienst is al enige tijd op zoek naar locaties in Zandvoort, Heemskerk, IJmuiden, Nieuw-Vennep en Schiphol om steunzenders te plaatsen.

De verbindingsdienst is een onmisbaar onderdeel binnen evenementenhulp en noodhulp. De hulpverleners, logistiek medewerkers, coördinatoren en beroepskrachten communiceren middels portofoons en/of mobilofoons met onze centralisten vanuit het district verbindingsdienst actiecentrum/meldkamer. Dit geheel werkt alleen als er een dekkend netwerk is van steunzenders. Met bovenstaande locaties creëert verbindingsdienst Kennemerland een portofoon dekkend netwerk van Zandvoort t/m Schiphol en van Uitgeest t/m Nieuw-Vennep. 

Wie helpt ons zoeken naar extra locaties voor steunzenders? Wat we zoeken zijn gebouwen van minimaal 5 verdiepingen hoog of hoger met plat dak dat toegankelijk is, zoals een hotel of flatgebouw. Er is daar ook elektriciteit nodig en het liefst ook een vaste internetaansluiting voor een stabiel communicatienetwerk.

Voorbeeld van een zendmast

Voor meer informatie over het werk van de Verbindingsdienst lees dit mooie interview uit district Brabant ZO Kijkje achter de schermen bij de Verbindingsdienst – Rode Kruis Brabant-Zuidoost. Neem contact op met onze Coördinator Verbindingen, Michel Lacroix  (verbindingen.kennemerland@rodekruis.nl) als u meer wilt weten of suggesties heeft voor een locatie. Bij voorbaat dank!

Meest recente berichten