Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

MET Heemskerk en Rode Kruis IJmond slaan de handen ineen

Geplaatst op 11 juni 2022

MET Heemskerk en Rode Kruis IJmond slaan de handen ineen. In drie buurthuizen in Heemskerk worden het komende half jaar cursussen reanimatie en workshops ‘goed voorbereid’ over de veiligheid in en rond het huis gegeven.

Het project Heemskerk weerbaar is mogelijk door een subsidie van de gemeente Heemskerk.

Nog voor de zomer zijn in het Spectrum, Inside en de Schuilhoek al reanimatiecursussen. De workshops ‘goed voorbereid’ zijn na de zomer.

Gerard van Leijenhorst (Rode Kruis IJmond): ‘er zijn nog altijd mensen die niet weten wat ze moeten doen als iemand neervalt. Iedereen kan levens redden. Daarom is het goed dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren’. Henk Huisman (MET) vult aan ‘het is prachtig dat de gemeente Heemskerk  inwoners van onze gemeente stimuleert om een cursus te volgen. We zijn blij met de subsidie en met de samenwerking met Rode Kruis IJmond. We bundelen krachten’.

De cursus reanimeren (waaronder het gebruik van een AED) duurt 1 avond (van 19.30 uur tot 22.00 uur) en is op 23 juni in het Spectrum, op 27 juni bij Inside 54 en op 5 juli in de Schuilhoek.  Deelnemers ontvangen na de cursus een certificaat. Er wordt voor de cursus een kleine eigen bijdrage van 5 euro gevraagd.

Meer informatie en aanmelden via opleidingen.ijmond@rodekruis.nl

Meest recente berichten