Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Nieuw trainee-bestuurslid Jongeren

Geplaatst op 03 november 2023

Even voorstellen: Jamie de Waal is het nieuwe trainee-bestuurslid Jongeren van District Kennemerland. 

Hoe oud ben je en wat doe je in het dagelijks leven? 
Ik ben 21 jaar, en momenteel zit ik in mijn afstudeerjaar van de hbo-opleiding Forensisch Onderzoek aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik houd mezelf graag bezig en dus heb ik twee verschillende bijbaantjes. In mijn vrije tijd ga ik graag naar cafeetjes of spreek ik af met vrienden.  

Hoe ben je bij het Rode Kruis terechtgekomen? 
Ik ben al ongeveer twee jaar EEHV’er bij het Rode Kruis. Via mijn beste vriend ben ik hier terechtgekomen. Hij vertelde verhalen over wat er allemaal gebeurde op diverse evenementen en hoe leuk hij sommige diensten vond. Hierna heb ik mezelf meteen aangemeld als basis-EHV’er. 

Wat ga je precies doen?
Mijn rol bevat het verstrekken van advies omtrent bestuursplannen, waarbij ik de stem van de jongeren tussen 18 en 30 jaar vertegenwoordig. Daarnaast definieer ik de doelstellingen voor jongerenprojecten binnen het district.

Wat wil je bereiken als trainee-bestuurslid? 
De wereld om ons heen verandert snel, en het Rode Kruis begrijpt dat de betrokkenheid van jongeren essentieel is om effectief hulp te bieden en gemeenschappen te versterken. Daarom ben ik momenteel bezig met het schrijven van een plan van aanpak, gericht op frisse ideeën om meer jongeren aan te trekken om vrijwilliger te worden en om de samenwerking tussen de jonge vrijwilligers te versterken. We willen dit graag bereiken door deze ideeën uit te voeren. Ik kijk ernaar uit om te leren en te groeien en ik zit vol vertrouwen dat we samen geweldige dingen kunnen bereiken. 

Wat zou je tegen andere jongeren willen zeggen over het Rode Kruis? 
Als jongeren spelen wij een cruciale rol in het vormgeven van onze toekomstige initiatieven en maken wij deel uit van een gemeenschap die positieve veranderingen teweeg brengt! Word lid van het Rode Kruis en ontdek hoe jij, als onderdeel van onze bloeiende jongerengemeenschap, een positieve impact kunt hebben op de wereld om ons heen! 

Meest recente berichten