Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Raamtuin en Koningsdag in Zandvoort

Geplaatst op 10 mei 2024

Raamtuin

Voor het tweede achtereenvolgende jaar hebben de kinderen van Zandvoort zich gewijd aan het planten van een venstertuin. Dit initiatief, dat de fascinatie van kinderen voor de natuur weerspiegelt, laat hen de wonderen van groei en ontwikkeling van planten van dichtbij meemaken. Met grote nieuwsgierigheid en toewijding houden de jonge tuiniers een groeidagboek bij waarin ze de luchttemperatuur noteren, de lengte van de spruiten meten en de basisprincipes van de botanie bestuderen. Deze praktische benadering van leren stimuleert niet alleen hun interesse in wetenschap, maar bevordert ook hun verantwoordelijkheidsgevoel en geduld.

De venstertuin is meer dan een educatieve oefening; het is een brug naar de tradities van Oekraïne, waar het kweken van een groentetuin en het onderhouden van een prachtige tuin een geliefde bezigheid is voor veel inwoners. De kinderen van Zandvoort ervaren zo een stukje van deze rijke cultuur en leren tegelijkertijd over duurzaamheid en zelfvoorziening. Dit project, dat nu een jaarlijkse traditie wordt, is een getuigenis van de groene vingers en de groeiende milieubewustzijn van onze jongere generatie. Het is een hoopvol teken dat de liefde voor tuinieren en respect voor de natuur blijvend zullen groeien, net als de planten in hun venstertuinen.

De kinderen maken een raamtuin

Koningsdag 

Koningsdag in Zandvoort was een feest van creativiteit en ondernemerschap voor de jongsten onder ons. Kinderen uit de hele stad kwamen samen om hun handgemaakte kunstwerken te verkopen op de markt in het centrum. Met trots presenteerden ze hun zelfgemaakte sieraden, speelgoed en kunst, waarbij ze de eerste stappen zetten in de wereld van het zakendoen. De energie en het enthousiasme van deze jonge ondernemers waren aanstekelijk; bezoekers en lokale bewoners werden verleid door de unieke creaties en de onweerstaanbare glimlachen van de verkopers. Het was een dag waarop de gemeenschapszin en de geest van Koningsdag echt tot leven kwamen.

Sport en spel op koningsdag

Na een succesvolle dag op de markt, verzamelden de kinderen zich voor een avond vol plezier. Ze genoten van een heerlijke maaltijd en sloten de dag af rond een knisperend kampvuur, waar de lucht gevuld werd met de zoete geur van geroosterde marshmallows. Het was een perfecte afsluiting van een dag die niet alleen ging over het vieren van de koning, maar ook over het koesteren van de jeugdige geest en het ondernemerschap van onze kinderen. Koningsdag in Zandvoort zal ongetwijfeld nog lang in hun herinnering blijven.

Denys V. Voinov 

Meest recente berichten