Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis assisteert op vaccinatielocatie in Nieuw Vennep

Geplaatst op 22 april 2021

Samenwerkende huisartsen vaccineren in de VanZantenhal – Nieuw Vennep

In Haarlemmermeer krijgen alle inwoners van 60 tot en met 64 jaar deze week de mogelijkheid om zich te laten vaccineren. Dat gebeurt via de huisarts. Een groot aantal huisartsen in Haarlemmermeer hebben zich verenigd via Zorggroep Haarlemmermeer in één vaccinatielocatie: de VanZantenhal in Nieuw-Vennep. Al 70 procent van de uitgenodigde inwoners heeft zich aangemeld, ruim 4.000 mensen. Eind juni volgt de tweede prikronde om een volledige vaccinatiebescherming te krijgen. Die wordt op dezelfde manier georganiseerd. 

Zodra duidelijk werd dat het project doorgang zou vinden, kregen de mensen die hiervoor in aanmerking kwamen van de eigen huisarts een oproepkaart met een code. Via een online platform konden zij een afspraak maken bij de VanZantenhal.

Tijdens een vaccinatie dag, lopen gemiddeld zo’n 27 mensen rond die alles in goede banen leiden. Er zijn huisartsen, doktersassistenten, apotheek, medisch administrateurs, verkeersregelaars, en natuurlijk staan onze fantastische Rode Kruis hulpverleners ook hier paraat

De registratiebalie van de VanZantenhal bemant door onze Rode Kruis hulpverleners.

Zorggroep

Het samenwerkingsplan is deels ontstaan vanuit de Zorgroep Haarlemmermeer. Deze is opgericht om de chronische zorg voor de huisartsenpraktijken te organiseren. Maar de Zorggroep Haarlemmermeer probeert ook steeds vaker om huisartsen, apothekers en fysiotherapeuten te ontlasten door bepaalde zorgtaken gemeenschappelijk te organiseren.

Meer informatie over vaccinatie tegen het coronavirus en de volgorde van vaccinatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Meest recente berichten