Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis IJmond organiseert tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’

Geplaatst op 19 maart 2021

De tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’ komt naar de IJmond!

Deze interactieve tentoonstelling is voor scholen in Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest te bezoeken van 27 september t/m 1 oktober 2021 en van 4 t/m 7 oktober 2021 in het Rode Kruis-gebouw aan de ’s-Gravenlust 35b in Velsen-Zuid.

Kind onder Vuur is een unieke, reizende tentoonstelling, ontwikkeld door het Rode Kruis en Humanity House. Kinderen kunnen hier ervaren hoe het is om op te groeien in conflictgebieden.
Ook leren ze dat er zelfs in een oorlog regels gelden, namelijk die van het Humanitair Oorlogsrecht. Deze interactieve tentoonstelling is geschikt voor leerlingen uit groep 7 en 8 en voor brugklassers in het voortgezet onderwijs. Een bezoek aan de tentoonstelling duurt 75 tot 90 minuten.

Nieuw is dat wij u en uw kinderen gratis van school halen en brengen, want we hebben de beschikking gekregen over bus(sen) vervoer.
De toegang is gratis. Bent u geïnteresseerd in deze tentoonstelling? Neem dan alvast een kijkje op de website www.kindondervuur.nl.
Er kan, zolang de voorraad strekt, ingeschreven worden voor de tijdsloten van 09-10.30 uur, van 10.30 – 12 uur en van 12.45 – 14.15 uur. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met Jan Otten, tel. 06-44492283 of per mail via secretaris.ijmond@rodekruis.nl.

EHBO op Scholen
Dit schooljaar hopen wij weer te kunnen gaan starten met het gratis verzorgen van EHBO-lessen op basisscholen. Voor de groepen 1 t/m 4 is er een ‘’Workshop 112 bellen’’. Voor de groepen 5 t/m 8 bieden wij het lesprogramma “EHBO leer je zo!” aan. Ook kunnen delen van het programma gevolgd worden of is een enkele introductieles mogelijk, waarmee jonge kinderen vertrouwd worden gemaakt de beginselen van de Eerste Hulp.
Wanneer u geïnteresseerd bent in deze EHBO-lessen, dan kunt u contact opnemen met Jan Otten, tel. 06-44492283 of per mail via secretaris.ijmond@rodekruis.nl.

Wij hopen uw school bij één van deze twee (of beide) activiteiten te mogen ontmoeten!

Meest recente berichten