Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’ komt naar Haarlem

Geplaatst op 21 mei 2021

De tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’ komt weer naar Haarlem en Velsen-Zuid!

KIND ONDER VUUR is een unieke, reizende tentoonstelling, ontwikkeld door het Rode Kruis en Humanity House. De expositie vertelt de verhalen van Farah, Vian, Angie en Otim. Farah’s huis in de Palestijnse gebieden werd verwoest en nu woont ze in een container. Vian moest vluchten omdat raketten ‘s nachts ontploften in haar Syrische wijk. Angie verloor haar been toen ze op een landmijn stapte in Colombia. En Otim heeft als kleine jongen uit Oeganda jarenlang door de jungle getrokken. Hoe dat voor hen was – en hoe het nu met hen gaat – is te zien in de interactieve tentoonstelling KIND ONDER VUUR.

Kinderen kunnen hier ervaren hoe het is om op te groeien in conflictgebieden. Ook leren ze dat er zelfs in een oorlog regels gelden, namelijk die van het Humanitair Oorlogsrecht. Deze interactieve tentoonstelling is geschikt voor leerlingen uit groep 7 en 8 en voor brugklassers in het voortgezet onderwijs. Een bezoek aan de tentoonstelling duurt 75 tot 90 minuten.

Data:
27 september t/m 8 oktober  – Velsen-Zuid
11 t/m 28 oktober – Haarlem

Om een groter publiek de kans te geven ook een kijkje te nemen, is de tentoonstelling in de herfstvakantie op bepaalde dagen vrij toegankelijk voor bezoekers vanaf 10 jaar.

Meer informatie over de dagen en tijden volgt later in de media en op onze website.

Bent u geïnteresseerd in deze tentoonstelling? Neem dan alvast een kijkje op de website www.kindondervuur.nl.

Meest recente berichten