Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Noodhulpteam in Kennemerland

Geplaatst op 04 oktober 2021

Net als in de andere Rode Kruis districten in Nederland heeft het district Kennemerland zijn eigen Noodhulpteam. Het team is dag en nacht, 7 dagen in de week beschikbaar. Het Noodhulpteam richt zich bij calamiteiten, rampen of ongelukken in Kennemerland op de opvang van lichtgewonde slachtoffers, zodat hulpdiensten (zoals politie, ambulance en brandweer) de handen vrij hebben om hun werk uit te voeren.

Een operationeel Noodhulpteam van het Rode Kruis bestaat uit 8 hulpverleners, die binnen uiterlijk 45 minuten op een incident-locatie aanwezig kunnen zijn. Het Rode Kruis werkt voor noodhulp samen met de Veiligheidsregio’s in Nederland, de Regionale Ambulance Voorziening, het Instituut voor Fysieke Veiligheid en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR). De GHOR is de overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor de coördinatie van geneeskundige hulpverlening bij zware ongevallen en rampen. Bij een ongeval of ramp met veel slachtoffers kan de GHOR één of meer Noodhulpteams van het Rode Kruis tegelijk met de reguliere hulpdiensten oproepen.

Meer informatie en contact

Voor informatie over het Rode Kruis Noodhulpteam Kennemerland kun je contact opnemen met Machiel Pouw via tel. 06-48154616 of mpouw@redcross.nl.

Meest recente berichten