Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Platform Onbeperkt Haarlem

Geplaatst op 01 januari 2020

Wegens de coronamaatregelen ligt de WOW club voorlopig stil.

Het Rode Kruis Zuid-Kennemerland biedt elke twee weken een ontmoetingsplek aan jongvolwassenen met een fysieke beperking. Deze WoW! Club – oftwel Welkom op Woensdag Club – komt elke twee weken op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur bijeen in het Rode Kruis gebouw op de Vergierdeweg 52. Het doel van de WoW! is tweeledig: de ene bijeenkomst is om bij te praten en iets gezelligs te ondernemen, de andere bijeenkomst staat in het teken van een inhoudelijk thema dat door de deelnemers zelf wordt ingevuld. Denk hierbij aan onderwerpen als: hoe heb je je zorg geregeld, waar kun je met de rolstoel goed uit eten; wat voor mogelijkheden zijn er in vrijwilligerswerk en wat zijn handige vakantietips? Door tips en tricks met elkaar uit te wisselen en af en toe een gastspreker uit te nodigen biedt de WoW club een gezellige maar ook heel informatieve ontmoetingsplek voor iedereen die te maken heeft met een chronische ziekte of fysieke beperking.
Leden van de WoW club zijn daarnaast bezig met de oprichting van een platform en belangenorganisatie voor mensen met een fysieke beperking genaamd ‘Platform Onbeperkt Haarlem’. Middels dit platform willen wij meer Haarlemmers met een beperking bereiken, informatie uitwisselen en waar nodig gezamenlijk optrekken om Haarlem zowel sociaal als fysiek beter toegankelijk te maken.
Heb je interesse om mee te doen? We horen graag van jou! Je kunt zowel de WoW Club als het Platform Onbeperkt Haarlem bereiken via het Rode Kruis Zuid-Kennemerland, supportkennemerland@redcross.nl of tel. 023-5411612.

Meest recente berichten