Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Swim for Charity 2024

3 april 2024

Ook in Tilburg is een maaltijd helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Steeds vaker horen we dat mensen een maaltijd moeten overslaan omdat ze de boodschappen niet kunnen betalen. Dit mogen we niet laten gebeuren. Daarom biedt het Rode Kruis op steeds meer plekken voedselhulp, samen met lokale partners die de wijk goed kennen. Dit zijn kortlopende projecten, bedoeld om de grootste nood tegen te gaan.

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Harm

2 augustus 2023

Vanuit mijn werk was ik al een paar keer geconfronteerd met mensen die last hadden van flauwtes en een hartstilstand en dat deed mij de stap zetten om mijn EHBO te gaan halen. Goed als er anderen in de buurt zijn die weten wat zij moeten doen, maar ik wilde zelf ook weten hoe ik moest handelen. Daarbij geldt ook dat kennis hebben één is, maar deze kennis bijhouden en handelen twee is: vandaar dat ik ook de stap heb gezet en nu actief ben als hulpverlener bij het Rode Kruis. Gelukkig heb ik nu een start kunnen maken met de module Evenementenhulpverlener en wie weet wat er in de toekomst nog aan cursussen bij gaat komen. 

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Jan-Hein

12 juli 2023

Toen het vrijwilligerswerk wat ik voorheen deed op hield, ben ik me gaan oriënteren op ander vrijwilligerswerk. Met in het achterhoofd o.a. de vraag “Wat moet ik doen als er nu iemand onwel wordt op straat?” ben ik ruim 3,5 jaar geleden bij het Rode Kruis terechtgekomen.  Mijn rol binnen het Rode Kruis is evenementen eerstehulpverlener. Sociale interactie Leuk om voor te werken

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Emmi

22 juni 2023

Sinds 7 jaar ben ik actief als vrijwilliger bij het Rode Kruis en geef ik workshops ‘Goed Voorbereid’, hierbij richten we ons op valpreventie, brandpreventie en inbraakpreventie. ‘Let op elkaar’ is een gevleugelde uitdrukking hierbij en laat zien dat je met elkaar in een netwerk veel voor elkaar kunt betekenen.  Mensen ondersteunen om zelfredzaam te zijn en te blijven, zinvol ouder te worden en eenzaamheid te verminderen zijn 3 redenen die ik zo kan noemen. 

Lees meer