Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Bijna 800 Rode Kruis-vrijwilligers klaar voor carnaval   

Geplaatst op 17 februari 2023

Na twee jaar een aangepast carnavalsprogramma is het dit jaar weer als vanouds, ook voor het Rode Kruis. De hulporganisatie zet de komende dagen bijna 800 hulpverleners in tijdens carnaval in Nederland, meer dan ooit. De toename van het aantal vrijwilligers komt vooral door het grote aantal evenementen in de provincies Limburg en Brabant. Bij zo’n 80 activiteiten wordt het Rode Kruis ingezet.   

Ieder jaar staan Rode Kruis-vrijwilligers paraat tijdens de carnavalsfestiviteiten in het land. Je vindt ze op de EHBO-posten en fietsend of lopend op plaatsen waar veel mensen bijeenkomen. Tijdens de festiviteiten op verschillende plekken in het land is het Rode Kruis aanwezig, dus ook daar kun je terecht met vragen. Onder andere bij de grote carnavalsoptocht in Tilburg zet het Rode Kruis zo’n 30 vrijwilligers in. In Eindhoven zijn dit er tussen vrijdag 17 februari en woensdag 22 februari in totaal 92. Daarnaast vind je de Rode Kruis-vrijwilligers in Maastricht, Breda, Bergen op Zoom maar ook boven de rivieren zoals de Utrechtse Heuvelrug en Montfoort.   

EHBO-App   
De meeste problemen die voorkomen hebben te maken met alcohol- en drugsgebruik. Verder gaat het om glasverwondingen, kneuzingen en schaafwonden naar aanleiding van vechtpartijtjes. De vrijwilligers zijn getraind om te werken in situaties waarbij drank en drugs in het spel zijn. Ben je gestruikeld of weet je niet wat te doen met je vriend die net iets te veel gedronken heeft? In de gratis EHBO-app van het Rode Kruis is snel én makkelijk te vinden wat te doen.  

Meest recente berichten

Opening Red Cross Shop Bergen op Zoom

7 december 2023

Vandaag 7 december opent de Red Cross Shop Bergen op Zoom officieel zijn deuren. Om 13:00 tot 17:00 wordt de winkel feestelijk geopend door onze voorzitter en districtsmanager. Iedereen is welkom om bij dit bijzondere moment aan te sluiten! Om de opening van onze nieuwe winkel te vieren, kun je op de eerste dag voor €2,50 een spijkerbroek uitzoeken!

Lees meer

Noodpakketten 

21 november 2023

Nederland is een veilig land, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren zoals een stroomuitval of...

Lees meer