Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Bijna 800 Rode Kruis-vrijwilligers klaar voor carnaval   

Geplaatst op 17 februari 2023

Na twee jaar een aangepast carnavalsprogramma is het dit jaar weer als vanouds, ook voor het Rode Kruis. De hulporganisatie zet de komende dagen bijna 800 hulpverleners in tijdens carnaval in Nederland, meer dan ooit. De toename van het aantal vrijwilligers komt vooral door het grote aantal evenementen in de provincies Limburg en Brabant. Bij zo’n 80 activiteiten wordt het Rode Kruis ingezet.   

Ieder jaar staan Rode Kruis-vrijwilligers paraat tijdens de carnavalsfestiviteiten in het land. Je vindt ze op de EHBO-posten en fietsend of lopend op plaatsen waar veel mensen bijeenkomen. Tijdens de festiviteiten op verschillende plekken in het land is het Rode Kruis aanwezig, dus ook daar kun je terecht met vragen. Onder andere bij de grote carnavalsoptocht in Tilburg zet het Rode Kruis zo’n 30 vrijwilligers in. In Eindhoven zijn dit er tussen vrijdag 17 februari en woensdag 22 februari in totaal 92. Daarnaast vind je de Rode Kruis-vrijwilligers in Maastricht, Breda, Bergen op Zoom maar ook boven de rivieren zoals de Utrechtse Heuvelrug en Montfoort.   

EHBO-App   
De meeste problemen die voorkomen hebben te maken met alcohol- en drugsgebruik. Verder gaat het om glasverwondingen, kneuzingen en schaafwonden naar aanleiding van vechtpartijtjes. De vrijwilligers zijn getraind om te werken in situaties waarbij drank en drugs in het spel zijn. Ben je gestruikeld of weet je niet wat te doen met je vriend die net iets te veel gedronken heeft? In de gratis EHBO-app van het Rode Kruis is snel én makkelijk te vinden wat te doen.  

Meest recente berichten

Waarom water één van de eerste dingen is die wij regelen na een ramp

17 maart 2023

Stel er gebeurt een ramp. Dan is het ziekenhuis vaak de eerste plek waar mensen naartoe gaan voor hulp en veiligheid. Best logisch. Alleen als daar de waterkwaliteit slecht is, dan is dat juist de plek waar mensen pas écht ziek worden. Daarom is schoon water in ziekenhuizen prioriteit één in onze hulpverlening bij een ramp.

Lees meer