Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Bijna 800 Rode Kruis-vrijwilligers klaar voor carnaval   

Geplaatst op 17 februari 2023

Na twee jaar een aangepast carnavalsprogramma is het dit jaar weer als vanouds, ook voor het Rode Kruis. De hulporganisatie zet de komende dagen bijna 800 hulpverleners in tijdens carnaval in Nederland, meer dan ooit. De toename van het aantal vrijwilligers komt vooral door het grote aantal evenementen in de provincies Limburg en Brabant. Bij zo’n 80 activiteiten wordt het Rode Kruis ingezet.   

Ieder jaar staan Rode Kruis-vrijwilligers paraat tijdens de carnavalsfestiviteiten in het land. Je vindt ze op de EHBO-posten en fietsend of lopend op plaatsen waar veel mensen bijeenkomen. Tijdens de festiviteiten op verschillende plekken in het land is het Rode Kruis aanwezig, dus ook daar kun je terecht met vragen. Onder andere bij de grote carnavalsoptocht in Tilburg zet het Rode Kruis zo’n 30 vrijwilligers in. In Eindhoven zijn dit er tussen vrijdag 17 februari en woensdag 22 februari in totaal 92. Daarnaast vind je de Rode Kruis-vrijwilligers in Maastricht, Breda, Bergen op Zoom maar ook boven de rivieren zoals de Utrechtse Heuvelrug en Montfoort.   

EHBO-App   
De meeste problemen die voorkomen hebben te maken met alcohol- en drugsgebruik. Verder gaat het om glasverwondingen, kneuzingen en schaafwonden naar aanleiding van vechtpartijtjes. De vrijwilligers zijn getraind om te werken in situaties waarbij drank en drugs in het spel zijn. Ben je gestruikeld of weet je niet wat te doen met je vriend die net iets te veel gedronken heeft? In de gratis EHBO-app van het Rode Kruis is snel én makkelijk te vinden wat te doen.  

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Harm

2 augustus 2023

Vanuit mijn werk was ik al een paar keer geconfronteerd met mensen die last hadden van flauwtes en een hartstilstand en dat deed mij de stap zetten om mijn EHBO te gaan halen. Goed als er anderen in de buurt zijn die weten wat zij moeten doen, maar ik wilde zelf ook weten hoe ik moest handelen. Daarbij geldt ook dat kennis hebben één is, maar deze kennis bijhouden en handelen twee is: vandaar dat ik ook de stap heb gezet en nu actief ben als hulpverlener bij het Rode Kruis. Gelukkig heb ik nu een start kunnen maken met de module Evenementenhulpverlener en wie weet wat er in de toekomst nog aan cursussen bij gaat komen. 

Lees meer