Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Collecte doel 2022

Geplaatst op 10 mei 2022

Elk jaar doet het Rode Kruis collecteren, dit jaar is dat in de week van 12 t/m 18 juni 2022.

Dit jaar hebben we enkele doelen waar voor we collecteren, zodat jij als donateur weet wat we met het geld doen!

  1. Project Heldin

Dit project is ingezet op vrouwen met een lage zelfreflectiviteit, geen of beperkte opleidingsmogelijkheden en zij die een verhoogd risico hebben op en in noodsituaties. Vaak hebben zij geen of een beperkt netwerk om op terug te vallen. Het project richt zich op EHBO-kennis, communicatieve vaardigheden, omgaan met stress en grenzen stellen met als uiteindelijk doel zelfvertrouwen en de kans om hun talenten inzetten.

  1. Project Voedsel

Sinds het begin van de coronacrisis zijn we als Rode Kruis in Nederland actief met het programma Voedsel. Met dit programma helpen we mensen die als direct gevolg van de coronacrisis in acute voedselnood verkeren en niet voor andere hulp in aanmerking komen of de weg daar naartoe (nog) niet kunnen vinden. Inmiddels heeft het Nederlandse Rode Kruis hiermee 18.189 mensen bereikt met de inzet van 1.249 vrijwilligers. De komende tijd en met het oog op een mogelijke derde golf, blijft deze inzet hard nodig.

  1. Project Educatie en voorlichting

Educatieaanbod

Het Rode Kruis in de klas brengen, dat doen we op verschillende manieren. Met lesmateriaal, gastlessen, een speurtocht of andere activiteiten. De educatieprogramma’s zijn onderverdeeld in thema’s. Klik op het thema om de lespakketten te bekijken:

Visie

Jongeren in Nederland zijn voldoende hulpbereid en zelfredzaam. Ze zijn zich bewust van de noden die er (elders in de wereld) zijn en dat het Rode Kruis dé noodhulporganisatie is.

Missie

​Door middel van humanitaire educatie jongeren de benodigde kennis, houding en vaardigheden meegeven om zichzelf en anderen in (dreigende) nood te kunnen en willen helpen én de bewustwording te vergroten van het feit dat niet iedereen de beschikking heeft over de eerste basislevensbehoeften.

Het educatienetwerk

Het Rode Kruis educatienetwerk richt zich met name op scholen. Van basisonderwijs tot universiteiten. Alle ‘buitenschoolse’ activiteiten die worden ondernomen met behulp van de onderwijsproducten van het Rode Kruis, vallen buiten de scope van het onderwijsplan. Hierbij kun je denken aan de scouting, voorlichting voor ouderen of diverse soorten jeugdgroepen.

Meest recente berichten

Waarom water één van de eerste dingen is die wij regelen na een ramp

17 maart 2023

Stel er gebeurt een ramp. Dan is het ziekenhuis vaak de eerste plek waar mensen naartoe gaan voor hulp en veiligheid. Best logisch. Alleen als daar de waterkwaliteit slecht is, dan is dat juist de plek waar mensen pas écht ziek worden. Daarom is schoon water in ziekenhuizen prioriteit één in onze hulpverlening bij een ramp.

Lees meer

Een jaar na de escalatie in Oekraïne: zo hebben we geholpen

23 februari 2023

Het is een jaar geleden dat het conflict in Oekraïne uitbrak. Nederland leefde massaal mee. Dat bleek ook uit alle donaties op Giro 555 en Giro 5125. Mede dankzij die steun kon het Rode Kruis het afgelopen jaar miljoenen mensen helpen. Hieronder een overzicht van onze hulp in de eerste negen maanden na de escalatie.

Lees meer